Foto: Srdjan Stevanovic/ Starsport

Dve godine posle utakmice koja će ostati upisana kao jedna od najvećih pobeda u istoriji Crvene zvezde, Milan Pavkov, junak susreta sa Liverpulom, potpuno je nestao sa fudbalske mape.

Istorijska pobeda (2:0) protiv tima koji se potom prošetao do evropskog trona, prva nekog srpskog kluba u Ligi šampiona, jedan je od uspeha koji će ostati upisan zlatnim slovima u arhivi Crvene zvezde.

Pred izabranicima Vladana Milojevića, u magičnoj novembarskoj večeri 2018. godine, pao je kasniji osvajač Lige šampiona, a uspeh crveno-belih ostao je u senci junaka susreta, dvostrukog strelca Milana Pavkova.

PROČITAJTE JOŠ

Visoki centarfor šta god je pomislio uspevao je da pretoči na travnati tepih. Kao da pored njega nisu Van Dajk i Matip, a među stativama Alison, dobijao je duele u vazduhu, na zemlji, skidao paukove iz roglja gostujućeg gola…

Dva pogotka Liverpulu bila su povod i za pesmu kojom je „sever“ izrazio oduševljenje Pavkovim. Zvezdaši su fanatično pratili svaki korak novog heroja. Usledilo je ogromno interesovanje medija, ali i klubova. Prilikom priča o vrednosti centarfora licitiralo se milionima i klubovima.

Iz Zvezde su stizala uverenja da je Pavkov nedostupna roba bez obzira na ponudu.

A onda, preko noći, napadač iz Begeša je nestao sa fudbalske mape. Niz utakmica bez postignutog gola nagoveštavao je pad forme Zvezdine „devetke“. Nizali su se dani, nedelje pa i meseci od utakmice protiv Čukaričkog 15. decembra na kojoj je Pavkov postigao poslednji gol. Trener Dejan Stanković polako je gubio strpljenje, i na kraju prethodne sezone praktično otpisao centarfora.

Status Pavkova nije se promenio ni u trenucima velikih problema na poziciji napadača usled povrede Ričmonda Boaćija i odlaska Tomanea, a koliko je visoki napadač daleko od nove prilike u crvno-belom dresu najbolje govori da podatak da nije licenciran za kvalifikacije za Ligu šampiona, čak ni u trenutku kad se usled rastanka sa Srđanom Babićem i Milošem Vulićem „otvorilo“ dodatno mesto.

Ofanzivac od 20. juna nije upisao zvanične minute, a sudeći po objavama na društvenim mrežama takav status nije mu preteško pao jer je postao aktivniji van terena nego na njemu. Višak slobodnog vremena, koristi za boravak u prirodi i pasije poznate od ranije – lov, pecanje i uživanje na reci.

Status koji se više ne može nazvati ni rezervistom, nagoveštava rastanak kojim bi verovatno najzadovoljniji bili i klub i fudbaler, a predstavljao bi tačku na dvogodišnji put od prve zvezde kluba do prekobrojnog kakav se retko viđa.

View this post on Instagram

???

A post shared by Milan Pavkov (@milan_pavkov_9) on

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram