Foto: EPA/Nick Didlick

Teški dani za kanadski fudbal.

Reprezentacija Kanade nije odigrala prijateljski susret sa Panamaom zbog bojkota koji traje već nekoliko dana.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su prethodnih nekoliko dana bojkotovali treninge jer se nisu dogovorili sa čelnicima nacionalnog saveza u vezi premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kanadski igrači izdali su saopštenje u nedelju popodne u kojem su rekli da su odlučili da ne igraju utakmicu jer su pregovori o novom dogovoru bili „nepotrebno produženi“.

„Vreme je da zauzmemo stav za budućnost fudbala u Kanadi“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da su razgovori počeli u martu.

Oni su istakli da su odnosi sa savezom loši.

„Želimo da radimo zajedno sa našom organizacijom, ali odnosi su godinama bili zategnuti. A sada Savez nije poštovao naš tim i ugrozio je naše napore da podignemo standarde i efikasno unapredimo igru u Kanadi“.

Fudbalski savez je pre otkazivanja meča istakao da se vode razgovori.

Foto: Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

„Fudbalski savez Kanade trenutno pregovara sa svojim reprezentativcima u vezi fer i pravične nadoknade igračima za plasman na SP u Kataru“, navode lokalni mediji.

eprezentativci Kanade na čelu sa kapitenom Milanom Borjanom mesecima čekaju novi ugovor sa Savezom, koji uključuje i premije za plasman na Mundijal, kao i buduće nastupe u nacionalnom timu.

Kanadski savez je predložio da igrači dobiju 10 odsto od 10 miliona dolara koliko je Kanada dobila za plasman na SP. Međutim, fudbaleri traže četiri miliona dolara koja bi bila podeljena između 33 igrača koji su nastupili u kvalifikacijama za Mundijal.

„Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo da budemo tretirani drugačije od ekipa sa kojima nas upoređuju. Želimo da nas poštuju, a ne da nas iskorišćavaju“, rekao je jedan od najiskusnijih igrača Džonatan Osorio.

BONUS VIDEO Navijači vređaju Stanojevića, Borjan mu prilazi da ga zagrli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar