Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Trener Bolonje Siniša Mihajlović zadovoljan je načinom na koji je njegov klub odigrao meč protiv Lacija.

Kako i ne bi, kada je Bolonja u sedmom kolu Serije A pobedila favorizovani rimski tim sa 3:0, golovima Baroua, Hikija i Tetea.

PROČITAJTE JOŠ:

Prethodno su igrači Bolonje imali samo bod iz tri meča i Lacio im je došao kao „raspucavanje“ u meču i danu kada klub slavi 112. rođendan.

„Bio sam ubeđen da ćemo danas odigrati odlično, jer kad stupimo na teren sa pravim stavom, imamo dobru šansu da pobedimo u tim mečevima. Manjkalo nam je konstantnosti tokom uvodnih sedam kola, pa moramo da pogledamo unazad i vidimo zašto ne možemo da igramo ovako u svakom meču. Sad idemo na reprezentativnu pauzu, koja je možda nepovoljna za naš momentum, ali ćemo se spremiti najbolje što možemo da ponovimo ovako nešto i sledeći put“, rekao je Mihajlović posle meča za Skaj Sport.

On je u ovom meču promenio taktiku i zaigrao u formaciji 3-4-2-1, umesto uobičajene 4-2-3-1.

„Najbitnija stvar nije bila taktika nego duh, Barou je odradio sve dobro kod vodećeg gola, dok smo sa Teteom radili na treningu. Voleo bih da budemo još ofanzivniji u svom fudbalu, ali kad smo videli koliko smo golova primali, odlučili smo da pomognemo momcima da bolje pokrivaju prostore. Sistem je iza fokusa i stava, intenziteta i koncentracije. To su elementi koji ne zavise od protivnika“, objasnio je Mihajlović.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o propalom transferu u Real zbog bolesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar