Mihajlo Cvetković Foto: Instagram/fkcukaricki

Mladi biser srpskog fudbala.

U momentima kada Evropa i fudbalski svet bruje o fantastičnoj sezoni Aleksandra Mitrovića i sudbini Dušana Vlahovića, za kog je je gotovo sigurno da će napustiti Juventus (spominju se Arsenal i Real Madrid kao najvažniji kandidati da ga dovedu), pažnju sve više privlači jedan momak koji je na 68 utakmica u mlađim kategorijama postigao 121 gol, a ove sezone u dresu Čukaričkog predvodi kadete sa 24 gola na 17 mečeva, Mihajlo Cvetković.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz tog razloga mnogi ga porede sa Endrikom Felipeom Moreirom de Souzom, 16-godišnjim fudbalerom Palmeirasa koji je već postigao dogovor da se sa 18 godina (u julu 2024. godine) preseli u Španiju i zaduži opremu Real Madrida.

„Sve je to lepo čuti, ali se trudim da ne obraćam mnogo pažnje na to. Jednostavno, teren i svaki naredni trening i meč su merilo svega. Nastaviću da treniram što jače i da se trudim da na svakom meču igram što bolje. Već sam pomenuo trenera Popovića, ali moram da naglasim da velike zasluge za sve ovo ima čitava ekipa, svi moji saigrači“, rekao je on u izjavi za zvanični sajt Čukaričkog nakon što je objavljeno da je potpisao ugovor sa klubom sa Banovog brda do 2026. godine.

Pored toga, Cvetković izrasta i u jednog od nosilaca igre mlađih reprezentativnih selekcija, pošto je momak rođen u Nišu 10. januara 2007. godine na 13 utakmica pet puta zatresao mrežu u dresu „orlova“.

#related-news_0

Pre dolaska u Čukarički, Cvetković je igrao za niški Šampion, u kom je fudbalom počeo da se bavi još kao petogodišnji dečak od 2012. godine i beležio je sjajne rezultate što u na turnirima za mlađe kategorije, što na mečevima takozvane Ciciban lige, takmičenja koje Fudbalski savez Niša organizuje za dečake iz lokalnih škola fudbala.

A koliko je veliki talenat pokazuje i podatak da je od 2015. do 2019. godine čak pet puta uzastopno proglašen za najboljeg igrača ovog kluba.

Posebno upečatljivo bilo je na turniru „Ivan Krstić Beli“ u maju 2018. godine, kada je proglašen za najboljeg igrača memorijalnog turnira posvećenog tragično nastradalom fudbaleru Radničkog iz Niša.

Tako je bilo sve do 2019. godine, kada je rodni grad zamenio Beogradom i obukao belo-crni dres Čukaričkog.

A posebno impresivan bio je 2018. godine, kada je postigao pogodak iako je bio golman na toj utakmici.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar