Emotivan trenutak za Zvezdinu legendu.

U nedelju je na stadionu „Rajko Mitić“ održana komemoracija Siniši Mihajloviću koji je preminuo u 54. godini od posledica leukemije.

Mnoge legende i javne ličnosti došle su da se oproste od velikana srpskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Neko čije se ime usko vezuje za karijeru Siniše Mihajlovića je Dragan Džajić, čovek koji ga je i doveo u Crvenu zvezdu i koji se tokom govra i rasplakao.

„Poštovani prijatelji, poštovaoci Siniše Mihajlovića i Crvene zvezde, kada sam pre tri godine pročitao vest o tome da je teško bolestan, pomislih da možda i nije najtačnije, te da će vreme pokazati nešto drugo. Kako je vreme odmicalo, video sam da se radi o teškoj bolesti, a mi u klubu smo se redovno raspitivali o njegovom zdravlju i onda me je u jednom trentku ohrabrila njegova izjava. Poznajem ga dobro, ali kada je izjavio: „Ova bolest ne zna s kim je ušla u koštac“, je sve rekao, jer je i on bio baš takav – borac. On je duboko verovao u to da će savladati bolest, ali je vreme pokazalo da nije mogao da se izbori“

Onda se prisetio Siniše iz perioda kada jeigao za Crvenu zvezdu i kako ga je doveo u Beograd.

„Kada sam razmišljao o Siniši, evo tu su Ljupko, Dika, Binić i ostali koji su igrali s njim, bili smo na Igmanu na pripremama, a on je nastupao za Vojvodinu. Bio je slobodan udarac na 40 metara od gola, a on je zauzeo stav kao da će da šutne. Nisam verovao da će da šutira odatle, iako mi je Ljupko, s kojim sam sedeo na klupi, rekao da hoće. Toliko je dobro šutirao da je naš golman jedva odbranio. Kada je bila prva utakmica u prvenstvu te sezone između Zvezde i Vojvodine, a Siniša nije mogao da igra zbog kartona, zvali smo ga u kancelariju da pričamo. Pitao sam ga da li bi želeo da igra za Zvezdu, a kada mi je kao iz topa potvrdno odgovorio, znao sam da je to to. Za kratko vreme koje je proveo u Zvezdi, bio je na poziciji da je njegov doprinos najvećim uspesima bio ogroman. Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je borac, nije voleo da gubi ni na treningu. Često sam trenerima govorio, nemoj da Siniša dolazi u sukob sa saigračima. Ne voli da gubi ni na treningu, a kamoli na utakmicama. Mnogo mi je žao što mu se ovo desilo sa 53 godine. Iza sebe je ostavio porodicu i prijatelje, kao i veliko ime u Italiji, a Zvezda će ga večno pamtiti. Neka mu je večna slava i hvala“ rekao je Džajić.

BONUS VIDEO Petrović: Sinišini uspesi će se pamtiti dugo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare