Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Engleski Arsenal konačno je preduzeo konkretne korake na rešavanju statusa Mesuta Ozila, ili bar na njegovom odlasku iz kluba.

„Tobdžije“ su ponudile Ozila Juventusu uz opciju da plaćaju pola njegove velike plate, ali prema pisanju Tutosporta, „stara dama“ nije bila zainteresovana za takvu opciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ozil u Arsenalu prima 350.000 funti nedeljno, što je oko 380.000 evra i najskuplje je plaćeni igrač „tobdžija“. Toliko novca je odlazilo „u prazno“ jer Ozil već dugo vremena nije igrao za Arsenal već je sedeo sa strane na tribinama.

Nije registrovan ni za Ligu Evrope u kojoj Arsenalu ide dobro, pa su iz londonskog kluba sada hteli da „preseku“ troškove do kraja ugovora.

Tutosport piše da je Ozil ponuđen nekolicini klubova i da je slobodan da ide u januaru bez obeštećenja. Štaviše, s obzirom na to da je spreman da mu otplati deo zarade, Arsenal praktično plaća nekome da „udomi“ Ozila.

Njemu ugovor ističe sledećeg leta, a poslednji takmičarski meč je odigrao još sedmog marta protiv Vest Hema. U međuvremenu je ušao u spor sa klubom jer nije prihvatio da mu se smanje zarade zbog pandemije koronavirusa i time je sebi dodatno otežao položaj u ekipi.

Da podsetimo, Ozil je stigao u Arsenal za 47 miliona evra, još 2013. godine kada ga je londonski klub kupio od Real Madrida.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar