Arsenal ne zna šta će sa Mesutom Ozilom
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil sugerisao je da je potez Mikela Artete i odluka da odstrani Matea Genduzija iz postave, bila jedna od bitnijih u drastičnom padu forme ekipe.

Genduzi je do leta dobijao svoju šansu i igrao je nekad bolje, nekad lošije, ali uglavnom energično u periodu dok je Arsenal u dobroj forami privodio kraju prošlu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve je na naplatu došlo trofejima u FA Kupu i Komjuniti šildu, ali se na početku nove sezone sve strmoglavilo, pa je Arsenal sada na 15. mestu Premijer lige sa svega 14 bodova iz isto toliko odigranih utakmica.

Ozil je odgovarao na pitanja svojih pratilaca na društvenim mrežama i pohvalio Genduzija, koga je Arteta poslao na pozajmicu u Hertu iz Berlina. Francuz je tamo odmah napravio razliku, pa je Ozil, takođe odstranjen iz postave, ocenio taj potez Artete kao pogrešan.

„Siguran sam da će on igrati na najvišem nivou jednog dana“, uveren je Ozil, koji je Genduzija označio i kao najpotcenjenijeg fudbalera sa kojim je igrao.

Francuz je napravio ispad na utakmici protiv Brajtona krajem juna, kada se sukobio sa Nilom Maupajem, a navodno je provocirao protivničke igrače zbog visine primanja.

Mesut je takođe istakao i da je odlazak Arona Remzija u Juventus bio greška, a suptilne „strelice“ na račun uprave i trenera Ozil je nastavio rekavši da klubu nedostaje legendarni menadžer Arsen Venger.

„Venger je bio fantastičan menadžer, da, bio je i kao očinska figura za mene i mnoge druge igrače. Mislim da će nedostajati mnogim ljudima u i oko Arsenala“, rekao je Ozil.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Na pitanje o stanju u klubu bio je nešto otvoreniji, tim pre što i sam već duže vreme služi samo kao veoma skup „inventar“, jer minute na terenu ne dobija, a prima 350.000 funti nedeljno.

„Teško je za sve u klubu, ne samo za mene. Situacija je frustrirajuća. Naravno da bih voleo da mogu da pomognem timu sada, ali dok god ne dobijam šansu mogu samo da se nadam da će rezultati postati bolje u skorije vreme. Ostanimo pozitivni“, napisao je Ozil.

Da podsetimo, Arsenal je poslednju pobedu u prvenstvu Engleske upisao još početkom novembra kada je slavio protiv Mančester junajteda sa 1:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar