Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Sprečena namera Argentinca.

Leo Mesi je sa Argentinom konačno osvojio dugo čekanu titulu prvaka sveta, a koliko mu taj trofej znači pokazuje to što je zbog njega umalo napravio skandal u Francuskoj.

Mesi je imao ideju da sa pehar svetskog šampiona donese u Francusku i zajedno sa navijačima PSŽ-a proslavi svoj veliki uspeh.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je preneo portal Goal.com, plan je bio da se sve ovo proslavi sa navijačima na Parku prinčeva uoči meča sa Strazburom, ali se klupske vlasti time nisu obradovale i presekle su njegovu ideju u korenu.

Jednostavno su se uplašili moguće reakcije navijača. Prvo i osnovno – Argentina je pobedila Francusku u borbi za zlato, pa bi Mesijevo slavlje ličilo na provokaciju, a drugo, pored Mesija je najveća zvezda kluba Kilijan Mbape, 23-godišnjak koji je predvodio Francuze na turniru sa osam golova.

Scena Mesija saa trofejem bi mogla da iznervira Mbapea nakon poraza od Aergentine, a očigledno nije zadovoljan ostankom u PSŽ-u i razmišlja o transferu.

Povrh svega, tu je slučaj Emilijana Martineza. Argentinski golman je nekoliko puta ismevao Mbapea tokom slavlja nakon osvajanja šampionata. U svlačionici je zamolio saigrače za minut ćutanja za Francuza.

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Kada se tim vratio u Buenos Ajres, paradirali su lutkom sa tužnim Mbapeovim licem. Što je najgore, Mesi koji je stajao uz Martineza nije učinio ništa da ga spreči i stane u odbranu svog cimera u svlačionici PSŽ-a.

Zbog toga je bogati vlasnik pariskog tima odmah odlučio da spreči Mesijev plan da na Parku prinčeva sa navijačima PSŽ-a još jednom proslavi nešto što je čekao skoro celu karijeru.

Čini se da odnos između igrača PSŽ-a nije savršen iako ponekad tako izgleda. I ranije je bilo dosta nesuglasica između Mbapea i Mesija, a sada posle svega što se desilo stvari mogu da postanu još gore. Čak i da je Mesi ispunio svoj plan i prošetao Parkom prinčeva sa peharom, tek tada bi sve eksplodiralo.

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar