Lionel Mesi
Foto: EPA-EFE/Joedson Alves

Fudbaleri Argentine savladali su Kolumbiju nakon boljeg izvođenja penala i tako zakazali veliki derbi u finalu Kopa Amerike protiv Brazila 11. jula (02.00).

PROČITAJTE JOŠ

„Gaučosi“ su poveli u sedmom minutu golom Lautara Martineza na asistenciju kapitena Lionela Mesija, ali niko nije očekivao da se meč završi bez prave drame.

U 61. minutu je Luis Dijaz poravnao rezultat, a onda je meč otišao u potpuno drugom pravcu.

Naime, usledili su oštri dueli i jaki faulovi, pa je glavni sudija podelio čak 10 žutih kartona, iako nijedan igrač nije isključen.

Sve je kulminiralo izvođenjem penala, a sa bele tačke Mesi ne samo da je bio precizan već je pogodio tačno kameru u uglu gola. Na trenutak ju je ugasio, a onda se slika vratila.

Heroj Argentine je Emilijano Martinez, golman koji je uspeo da odbrani čak tri penala. Zaustavio je udarce Sančeza, Mine i Kardone, te doveo Mesija do četvrtog finala Kopa Amerika.

Ipak, 2007, 2015. i 2016. godine je Mesi gubio finala sa Argentinom (Brazil, pa dva puta Čile), pa će sada biti izuzetno motivisan da ovaj trofej odnese u otadžbinu jer su poslednji put „gaučosi“ slavili na ovom smotri još 1993. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar