Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Lionel Mesi nema klub, istekao je ugovor sa Barselonom, ali ima san da sa Argentinom konačno nešto osvoji.

PROČITAJTE JOŠ

Mesi igra možda i najbolji reprezentativni fudbal u karijeri na aktuelnom Kopa Amerika, dao je četiri gola uz četiri asistencije zaključno sa četvrtfinalnom utakmicom protiv Ekvadora.

Bilo je 3:0, u grupnoj fazi, Argentina je imala gol razliku 7:1, a Mesi je protiv Bolivije imao dva gola uz asistenciju (4:1), „spakovao“ je gol Rodrigezu za 1:0 protiv Urugvaja, zatresao je mrežu Čilea za 1:1, samo protiv Paragvaja nije bio uključen u završnicu akcije (1:0 golom Gomeza, na asistenciju Di Marije).

Tako je Mesi imao direktne zasluge za čak osam od 10 golova svoje zemlje na turniru, a sada sledi susret sa Kolumbijom.

Sa druge strane su u polufinalu Brazil i Peru, pa imamo lepu priliku za fudbalski klasik u kom Mesi mora da krene na „sve ili ništa“, jer već ima 34 godine, a naredni turnir igra se 2024. godine.

Opcija za trofej je i naredni Mundijal, ali će konkurencija biti daleko opasnija nego na Kopa Amerika, a Argentina se nije proslavila ni u Rusiji.

Doživela je potop od Hrvatske sa 3:0 u grupi, remizirala je protiv Islanda sa 1:1, pa je morala u poslednjem kolu da sruši Nigeriju, učinila je to tek golom Roha u 86. minutu za 2:1.

Onda je Francuska sa 4:3 izbacila Argentinu u osmini finala, pa je ovo jedinstvena prilika za prvi trofej. Sa Argentinom je osvojio samo U20 Svetsko prvenstvo, što je premalo za igrača koji želi da stane uz rame Peleu i Maradoni.

Mesi je igrao tri finala Kopa Amerika i jedno finale Mundijala, izgubio je od Čilea 2016. i promašio sa bele tačke u penal seriji, u kojoj je bilo 4:2 posle 0:0.

I godinu dana ranije, izgubio je na identičan način od Čileanaca, ali je tada pogodio prvi penal, promašili su Iguain i Banega za 4:1.

„Prokletstvo“ je počelo 2007. godine, kada je Brazil došao do osme titule, a Argentina je pala u finalu prilično lagano. Bilo je 3:0, a sada upravo protiv Brazila ima priliku da konačno kruniše karijeru u dresu nacionalnog tima.

Dao je prošle noći 76. gol za Argentinu i jedan ga deli od izjednačavanja sa Peleom, kako bi došao u priliku da postane najefikasniji južnoamerički igrač u istoriji.

Na kraju grupne faze protiv Bolivije, odigravši 148. meč, prestigao je Havijera Maskerana na večnoj listi Argentine, pa bi titula bila posebna prilika da se zapečati sezona.

Posebnu notu dala bi činjenica da je zvanično jedan od najboljih igrača svih vremena to učinio bez kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar