Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Lionel Mesi, superstar Barselone, za mnoge je najbolji fudbaler sveta, ali je na listi sajta Transfermarkt.de po vrednosti tek na osmoj poziciji, s tržišnom vrednošću od 140 miliona. Najskuplji je Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena s 200 miliona evra.

Francuski reprezentativac i as Pari Sen Žermena zauzeo je lidersku poziciju, zbog godina, tek mu je 21. a uveliko čini čuda na terenima širom Francuske, gde je u Ligi 1 na 20 mečeva postigao 18 golova uz sedam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog sveta toga, sportski sajt koji se bavi procenom vrednosti igrača lansirao je Kilijana Mbapea na prvo mesto.

Mesi je na dalekom osmom, dok Kristijana Ronalda, prve zvezde Juventusa, nemana Top 10 listi najskupljih fudbalera.

Razlog? Godine! Ronaldo ima 35, i jasno je da su male šanse da posle Juventusa neko plati veliki novac za njegov transfer.

Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Što se tiče ostalih 10 najskupljih fudbalera današnjice, iza Mbapea sledi Rahim Sterling iz Mančester sitija s vrednošću od 160 miliona evra. Treće mesto rezervisano je za Nejmara, koji je takođe „težak“ 160 miliona evropskih novčanica.

Sledi dvojac Liverpula koji nosi „redse“ ka tituli Premijer lige. Reč je o Sadio Maneu vrednom 150 miliona evra, isto toliko treba izdvojiti i za Mohameda Salaha, koji je peti na listi.

Ali, nisu oni jedini fudbaleri na Transfermarktu, čija cena iznosi 150 miliona funti.

Identičan slučaj je sa Harijem Kejnom, golgeterom Totenhema, odnosno Kevinom de Brujneom iz Mančester sitija. Belgijanac, prvi asistent Premijer lige sa 17 dodavanja, sedmi je na pomenutoj listi.

Preostala tri mesta rezervisana su za Lionela Mesija (140 miliona),Džejdona Sanča iz Borusije (120) i Antoana Grizmana, koji navodno i dalje vredi isto onoliko koliko ga je Barselona platila Atletiko Madridu – 120 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram