Foto: Starsport

Nekadašnji igrač Partizana Đorđe Jovanović potpisao je ugovor sa Bazelom, objavio je taj klub u četvrtak popodne.

Jovanović je 24-godišnji napadač iz Leposavića koji je prošao deo mlađih kategorija u Partizanu, pre nego što ga je taj klub prodao Lokerenu za 450 hiljada evra pre pet godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga se oprobao u Kadizu i Kartageni, odakle se vratio u Čukarički da bi ga tim sa Banovog brda prodao Makabiju iz Tel Aviva za 1,9 miliona evra pre godinu i po dana.

Osamnaest meseci kasnije, Jovanović je dostigao sumu šest puta veću od one za koju je napustio Humsku, pošto ga je Bazel doveo za 2,8 miliona evra.

Đorđe ima ugovor sa novim klubom do leta 2027. godine i nosiće broj 99, a na 43 utakmice za Makabi dao je 22 gola i podelio je pet asistencija.

Debitovao je i za nacionalni tim Srbije maja 2022, a iz kluba su poručili kako su ubeđeni da su doveli kombinaciju preciznog napadača i snažnog fudbalera koji zna da se snađe u šesnaestercu.

„Ima veoma veliko razumevanje igre i fudbalsku inteligenciju. Kroz nastupe na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i posebno kroz igre u Makabiju Đorđe je već stvorio određenu rutinu i dokazao da može da se nosi sa pritiskom“, poručio je Hajko Vogel, sportski direktor Bazela.

Đorđe kaže da se raduje novom izazovu i da je svestan koliko je klub poznat u svetu fudbala u Evropi, te da će raditi naporno kako bi se dokazao svima.

BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar