Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Lionel Mesi, fudbaler Barselone, smatra da život i fudbal više nikada neće biti isti zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirusom zaraženo je više od šest miliona ljudi, a umrlo je više od 370.000. Zbog brzog širenja virusa, u martu su prekinuta sportska takmičenja i zabranjena su masovna okupljanja.

Poslednjih nedelja države ublažavaju restriktivne mere, među kojima i Španija, gde bi fudbalsko prvenstvo trebalo da bude nastavljeno 11. juna.

PROČITAJTE JOŠ

Leo Mesi, najbolji fudbaler Barselone, poručio je da će biti nezgodno koncentrisati se na fudbal zbog koronavirusa i da se svi suočavamo sa velikim promenama zbog pandemije.

„Većina nas je u nedoumici kakav će svet biti posle ovoga što se dogodilo. Zbog iznenadne situacije koja nas je zadesila, mnogi su se teško snašli, kao što se to dogodilo sa svima koji su izgubili člana porodice ili prijatelje, a da nisu mogli da ih vide. U ovoj krizi je bilo mnogo negativnih stvari, ali ne može biti ništa gore od gubitka ljudi koje volite, to mi stvara ogromnu frustraciju i čini mi se najnepravednije od svega“, rekao je Mesi za El Pais.

„Fudbal, kao i život uopšte, mislim da više nikad neće biti isti“, dodao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida. Posle duže pauze u karantinu i povratka treninzima, fudbaler Barselone Luis Suares rekao je da ekipa želi da osvoji sve što može.

„Ambicije su iste, da osvojimo sve što možemo, mislim da smo u dobroj situaciji da to uradimo, vidim da ekipi dobro ide“, rekao je Suares za španski Sport, preneo je Gol.

U Primeri je ostalo da se odigraju još 11 kola, a Barselona igra i za trofej u Ligi šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram