Mesi; Foto:EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Lionel Mesi, fudbaler Barselone, lakše je povredio mišić i iz predostrožnosti trenira odvojeno od ekipe uoči nastavka takmičenja, saopštio je španski klub.

Barselona je navela da Mesi ima problema sa mišićem desne butine i „da radi specifične vežbe, kako bi izbegao nepotrebni rizik“ samo osam dana pre nego što ekipa nastavi odbranu titule.

Argentinac bi trebalo da se za par dana priključi saigračima na treninzima.

PROČITAJTE JOŠ

Takmičenje u Primeri biće nastavljeno 11. juna posle skoro tri meseca pauze zbog pandemije koronavirusa, a Barselona dva dana kasnije igra na gostovanju protiv Majorke.

Mesi je pauzirao skoro dva meseca na početku sezone zbog povrede lista tokom priprema. On je prvi strelac lige sa 19 golova, pet više od Karima Benzeme iz Real Madrida. Mesi je i igrač sa najviše asistencija u ligi – 12.

Barselona je saopštila i da je napadač Ansu Fati odvojeno trenirao u petak, ali nije naveden razlog. Neće igrati Usman Dembele, koji se i dalje oporavlja od povrede tetive.

Napadač Luis Suares, koji je podvrgnut operaciji kolena u januaru i očekivalo se da će propustiti ostatak sezone, oporavio se tokom pandemije, normalno je trenirao i očekuje se da će biti u konkurenciji za sastav.

Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida, a do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar