Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedom nad Anortozisom napravili su korak ka jednom od prva dva mesta u Ligi konferencija.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su odigrali više nego dobar meč, stigli do trijumfa, pri tom su mogli da postignu i više od dva gola, što posebno može da raduje Aleksandra Stanojevića.

Takođe, razloga za zadovoljstvo šef stručnog štaba ima i zbog partije Kvinsija Meniga, pošto je poslednje pojačanje ekipe iz Humske postiglo pogodak za 1:0, a pored toga Menig je ostavio više nego dobar utisak najviše željom.

Razlog za brigu je povreda Rikarda Gomeša, koji je nakon što je zadobio nezgodan udarac u završnici prvog poluvremena ostao da leži na travi, potom skupio snage da završi poluvreme, izdržao do 82. minuta nakon ukazane pomoći, ali dalje nije mogao.

Aleksandar Popović, golman Partizana; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Popović 7 – Bio je golman Partizana siguran, zaustavio je sve iole opasnije šuteve rivala, nije napravio nikakvu grešku niti bio nesiguran… Učinio je sve što je do njega da crno-beli slave.

Aleksandar Miljković 6.5 – Dobro zatvorena desna strana, ali s obzirom na kvalitet rivala, čini se da je morao dosta više u ofanzivi. Ovako, odigrao je solidno, ništa više od toga, nije iskoristio prostor koji mu je bio ukazan.

Igor Vujačić 7 – Solidna partija, zatvoreni prilazi golu… Dovoljno za pobedu. Nije bilo nesigurnosti, dobio je gotovo sve duele, a i ako nije, uspevao je da se ispravi.

Igor Vujačić igrač sezone u Partizanu
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Siniša Saničanin 7.5 – Bolji iz štoperskog para, u situacijama kada bi Vujačić kasnio pola koraka Saničanin je bio na pravom mestu. Neprelazan, siguran, samopouzdan…

Ivan Obradović 6 – „Slaba karija“ u odbrani Partizana, napraivo grešku u 63. minutu koju je Deletić mogao da kazni, ali je Popović bio dobar, pa nije bilo pogotka. Pored toga, nije briljirao ni u napadu. Mogao je više, morao je više.

Aleksandar Šćekić 7 – Više nego dobra partija, posebno kada je u pitanju igra po vazduhu. Propustio je šansu da meč završi golom, pogodio je prečku, potom i stativu, ali je uprkos tome ostavio izuzetno pozitivan utisak.

Saša Zdjelar 7 – Šćekić je briljirao po vazduhu, Zdjelar po zemlji. Odlično je „kvario“ igru rivala, bio motor svog tima… Više od toga nije ni moguće tražiti.

Lazar Marković 6.5 – Marković je bio solidan, ali ne više od toga. Povremeno je brzinom uspeo da do ludila dovede rivala, ali je problem bila realizacija. Nije uspeo da iskoristi zicer u 42. minutu, promašio je, srećom po njega Menig je bio na pravom mestu.

Foto: FK Partizan

Bibars Natho 7.5 – Partizanov kreativac je odlično iskoristio sav prostor koji su mu ostavili domaći, iz napada u napad stvarao višak, dovodio saigrače u situaciju da dođu do gola.

Kvinsi Menig 7.5 – Odlična partija, doneo je Stanojevićevom timu neku novu svežinu, terao odbranu da pažnju preusmeri na njega sa Rikarda Gomeša… Trudio se, želeo i dočekao gol za vođstvo tima iz Humske.

Rikardo Gomeš 8 – Povredio se u završnici prvog poluvremena, stisnuo zube i uprkos tome savršenim pasom proigrao Markovića, čiji promašaj je prethodio golu Meniga. Potom je u drugom poluvremenu iz okreta potvrdio trijumf svog tima. Moglo je da bude ubedljivije, ali je iz jedne izgledne pozicije loptu očajno zahvatio. Ipak, na kraju dana – najbolji igrač Partizana i heroj pobede crno-belih. Pogotovo jer je, uprkos bolovima, izdržao do 82. minuta.

FK Partizan, Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig
Foto: FK Partizan Miroslav Todorović

Izmene

Nemanja Jović 7 (od 64. minuta) – Asistirao Rikardu nakon samo četiri minuta na terenu, mogao i da se upiše u strelce u završnici… Igrao je pola sata, pokazao kvalitet.

Miloš Jojić 6 (od 64. minuta) – Želja je postojala, realizacija ne. Imao je zicer za 3:0, nije ga iskoristio.

Filip Holender – bez ocene (od 71. minuta) – Reprezentativac Mađarske nije se proslavio, za 20 minuta na terenu nije imao gotovo nikakav učinak.

Nikola Terzić – bez ocene (od 82. minuta) – Premalo na terenu za konkretniji učinak.

Trener Aleksandar Stanojević 7.5 – Ekipa je odigrala dovoljno da pobedi. Ni manje od toga, ni više od toga. Moglo je da bude ubedljivije, ali je trijumf u gostima svakako vredan.

Bonus video – Tuča u beogradskoj Areni na oproštaju Novice Veličkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar