Foto: Twitter/AFC Portchester

U Engleskoj je smrt fudbalera potresla mnoge.

U pitanju je Mejson Pedl, kapiten niželigaša Portčestera, koji je preminuo u 29. godini. Ovu informaciju je saopštio klub, a uzrok smrti još uvek nije poznat.

„Svi u AFC Portčesteru šokirani su i tužni nakon što su čuli vest o smrti Mejsona Pedla – kapitena naše ekipe. Naše misli i saučešće idu njegovoj porodici i prijateljima u ovom teškom trenutku. Klub će učiniti sve što može kako bi podržao njegovu porodici“, stajalo je u saopštenju kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Prijatelji i bivši saigrači imali su samo reči hvale za njega.

„Naš kapiten, saigrač i prijatelj. Jako ćeš nedostajati svima u klubu, ne samo ovim mlađima. Naš kapiten i veliki karakter u fudbalskoj zajednici. Uticao je na mnoge i njegovim će putem nesumnjivo nastaviti mnogi kojima je pomogao“, rekao je Mark Dagan, trener ovog kluba.

Džon Meden je na stranici „Gofundme“ objavio inicijativu za novčanu pomoć porodici preminulog. Cilj je da se sakupi 20.000 funti, a već prvih 500 ljudi su svotu digli do 19.372 funte.

„Ćao, skupljam novac i sva sredstva će ići Mejsonovoj porodici za pomoć u pokrivanju troškova sahrane. Mejson je bio divan dečko s dobrim srcem i dobro poznat. Voleo bih da podnesem teret i stres oko njegova ispraćaja kako bih pomogao porodici u ovom teškom razdoblju“, napisao je on.

BONUS VIDEO Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar