Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Fudbalski šampionati u Engleskoj, Španiji i Italiji ulaze u završnu fazu, a značajnu ulogu u ekipama Premijer lige, La Lige i Serije A imaju i srpski internacionalci.

Nemanja Matić i njegov Mančester junajted nastavili su borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a „đavoli“ su u nedelji iza nas dopisali maksimalnih šest bodova. Junajted je trijumfovao nad Brajtonom i Bornmutom, a u oba susreta srpski reprezentativac je imao važnu ulogu.

PROČITAJTE JOŠ

Nemanja Maksimović imao je ubedljivo najviše posla prethodne nedelje, a koliko je važan šraf u Hetafeu svedoči 270 minuta na terenu u samo nedelju dana. Njegov tim odigrao je tri utakmice u kratkom periodu i osvojio četiri boda, a vezni fudbaler nije propustio ni minut.

Najskromniji učinak imali su reprezentativni napadači. Odnosno, samo je Luka Jović upisao minute od igrača koji konkurišu za špic „orlova“. Fudbaler Reala dobio je šansu u sudijskoj nadoknadi, dok su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović zbog suspenzija propustili po dva meča.

PREMIJER LIGA

Mančester junajted – Nemanja Matić

Odigrao je celu utakmicu na gostovanju Brajtonu koju je junajted pobedio 3:0. Bio je značajan štaf u timu Ole Gunara Solskjera i četiri dana kasnije kad je u pobedi nad Bornmutom zamenjen u 67. minutu nakon što su sve dileme po pitanju pobednika već rešene.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Kristal Palas – Luka Milivojević

Upisao je po 90 minuta u porazima od Barnlija (1:0) i Lestera (3:0).

ČEMPIONŠIP

Fulam – Aleksandar Mitrović

Zbog suspenzije propustio susrete sa Birmingemom i Kvins Park Rendžersom, koje je njegov tim rešio u svoju korist.

PRIMERA

Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Sevilja – Nemanja Gudelj

Na gostovanju Leganesu bio među starterima. Sevilja je upisala nova tri boda (3:0), a borbeni vezni fudbaler imao je značajnu ulogu na sredini terena. U drugom poluvremenu zaradio je žuti karton

Eibar – Marko Dmitrović

Branio mrežu protiv Osasune na svom terenu, ali nije mogao da spreči poraz (2:0).

Real Madrid – Luka Jović

Protiv Atletik Bilbaa se konačno vratio na teren i upisao minute. Doduše samo tri minuta, u sudijskoj nadoknadi kad je već bilo izvesno da će Madriđani slaviti 1:0.

Atletiko Madrid – Ivan Šaponjić

Proveo je na klupi susrete sa Barselonom (2:2) i Majorkom (3:0).

Majorka – Aleksandar Sedlar

U pobedi 5:1 protiv Selte nije dobio šansu sa klupe, ali je protiv Atletiko Madrida odigrao svih 90 minuta. Taj susret Majorka je izgubila 3:0, a Sedlar je zaradio žuti karton.

Hetafe – Nemanja Maksimović

U nedelju dana odigrao čak 270 minuta. Bio je starter u pobedi nad Real Sosijedadom (2:1), porazu od Real Madrida (1:0) i remiju sa Osasunom (0:0).

Osasuna – Darko Brašanac

U pobedi nad Eibarom 2:0 ušao je sa klupe 13 minuta pre kraja susreta, dok je u remiju sa Osasunom (0:0) odigrao svih 90 minuta.

SERIJA A

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Lacio – Sergej Milinković-Savić

Na gostovanju Torinu igrao je 90 minuta i doprineo da Lacio odnese ceo plen (2:1), četiri dana kasnije, protiv Milana u 66. minutu napustio igru sa bolnom grimasom na licu. Rimljani su iz Milana otišli praznih šaka (3:0).

Roma – Aleksandar Kolarov

Igrao je svih 90 minuta u utakmici protiv Udinezea koju je Roma izgubila 2:0, dok je poraz od Napolija 2:1, tri dana kasnije, gledao sa klupe.

Fjorentina – Nikola Milenković

Igrao je od prvog do poslednjeg minuta u porazu protiv Sasuola (3:1) i pobedi nad Parmom (2:1).

Fjorentina – Dušan Vlahović

Zbog suspenzije propustio utakmice sa Sasuolom i Parmom.

SPAL – Nenad Tomović

Odigrao ceo susret protiv Milana u kojem je sa saigračima izborio bod. Četiri dana kasnije ostao je na klupi u porazu od Sampdorije.

Napoli – Nikola Maksimović

Oba meča odigrao je od prvog do poslednjegm minuta – Protiv Atalante u kojem je njegov tim poražen 2:0, i protiv Rome u kojem je Napoli trijumfovao 2:1.

Verona – Darko Lazović

U pobedi nad Parmom 3:2 igrao je 45 minuta, dok je u porazu 2:0 od Breše upisao 90 minuta.

Torino – Saša Lukić

Upisao je 79 minuta u utakmici koju je Torino izgubio od Lacija 2:1, a 90 minuta u porazu od Juventusa 4:1.

Sasuolo – Filip Đuričić

U pobedi nad Fjorentinom 3:1 igrao je 86 minuta, a tri dana kasnije, u pobedi protiv Lećea 4:2 igrao je jedno poluvreme i dobio žuti karton.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar