Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL

Lokomotiva, koju trenira naš Marko Nikolić, doživela je ubedljiv poraz na gostovanju Krasnodaru (5:0) u 18 kolu prvenstva Rusije.

Ekipa našeg stratega je pravila neke početničke greške, a igrači su delovali preumorno nakon borbi u Ligi šampiona i domaćem šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ

Nikolić je morao da sastavlja tim koji je igrao bez prve zvezde Fjodora Smolova, a nije bilo ni Kulikova, Lisakoviča, Mukina, Ze Luisa, Barinova i Lisova.

Ovo je ubedljivo najteži poraz u karijeri Nikolića, a po drugi put je pod njegovom komandom Lokomotiva primila pet pogotka (protiv Dinama iz Moskve bilo 5:1). Izgubio je u Mađarskoj sa 0:4, dok je u periodu dok je vodio Partizan izgubio sa po 4:0 od Bešiktaša i Novog Pazara.

Viktor Kleson je prvi pogodio nakon neshvatiljive greške Gžegorža Krihovjaka, a sledeću grešku „lokosa“ je nakon kontranapada iskorstio Markus Berg, koji je do kraja susreta postao apsolutni heroj upisavši het-trik golovima u 11, 75 i 85. minutu.

U 80. minutu minutu je pogodio i rezervista Magomed Sulejmanov, a dugo će u Moskvi žaliti za promašenim penalom Mirančuka (pri rezultatu 2:0) koji je mogao da promeni ritam meča.

Neće mu biti lako sada da se nosi sa natpisima u ruskoj štampi, koja nije nimalo blagonaklona prema njemu. Ipak, nije sve izgubljeno jer Lokomotivu samo sedam bodova deli od pozicije koja vodi u Ligu šampiona, ali će biti neophodno podići ekipu nakon ovog pravog fudbalskog šamara.

Premijer Liga Rusije, 18. kolo

Petak

Himki – Arsenal Tula 1:0 (1:0)

(Kukarčuk 12)

Subota

Rotor – Ufa 1:0 (0:0)

(Mulin 78)

Soči – Spartak Moskva 1:0 (0:0)

(Noboa 57)

Zenit – Dinamo 3:1 (2:0)

(Dzjuba 14, 34pen, Azmun 84 – Komličenko 56pen)

Nedelja

Tambov – Rubin 0:1 (0:1)

(Samošnjikov 20)

Krasnodar – Lokomotiva Moskva 5:0 (2:0)

(Kleson 5, Berg 11, 75, 85, Sulejmanov 80)

17.00 Ahmat – Rostov
17.00 CSKA Moskva – Ural


Foto: Screenshot/rezultati.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar