Srbin preživeo pakao u Steaui: Ismejali su mi se!

Fudbal 03. jul. 202012:30 > 12:43
Podeli:
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Marko Momčilović, srpski fudbaler, rekao je da je doživeo pakao u rumunskoj Steaui.

Defanzivac je u prve dve sezone bio standardan prvotimac, ali je potom izgubio poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

Pritom, došao je u nemilost kluba i uprave, pre svega predsednika Điđija Bekalija.

„Da, za dve godine nisam mogao da treniram sedam meseci. Ali to je sve, mimo toga uvek sam bio u timu. Trenirao sam kao i ostali, bio dobar na utakmicama, ali me niko nije primećivao. Uzimao sam svoj novac, priznajem, ali nisam znao zašto nisam igrao, čak i kada je bilo dosta problema sa defanzivnom linijom. Odjednom sam od najboljeg i nekog koga su najviše hvalili postao igrač koji služi za dekoraciju“, rekao je Momčilović.

On je preneo i da je klub pričao da je povređen, čak i kada je trenirao i bio u redu.

„Bekali je tada rekao da sam gotov. Ja nisam rekao ništa, trenirao sam još jače i nadao se da ću dobiti šansu. I šta su oni uradili? Ubacili su me direktno u prvu postavu protiv Kluža. Odigrao sam jedno poluvreme, bilo je 0:0 na pauzi, i izmenjen sam. Ne znam zašto, pogledao sam statistiku i bio sam među najboljima. Niko mi nije dao objašnjenje. Verovatno su mislili da ću ih ismejavati jer su pokušavali da me oteraju. Ništa ne bih rekao, ali želim da svet zna istinu“.

Po izbijanju pandemije, bivši fudbaler Javora, Dubočice, Bobišta i Radničkog iz Beograda se vratio u Srbiju, ali mu je potom rečeno da ne mora da se vraća.

„Stavili su me na listu igrača na koje ne računaju. Poslali su mi mejl i samo mi rekli da nemam pravo na platu za mart, april, maj i jun i da će mi da ti papir na kojem piše da mogu da odem, iako sam imao važeći ugovor do 30. juna. Onda su mi 3. juna rekli da ako ne želim da se odreknem novca moram da dođem u Rumuniju, budem testiran i odem kod doktora. Došao sam kolima, vozio deset sati, došao na vreme. Ali, niko nije bio tu. Bio sam u apartmanu koji sam iznajmio jer me nisu pozvali iz baze. Nisam se ni testirao, niti imao ikakav pregled“.

Momčilović je preneo da je naredne dve nedelje proveo u izolaciji, kao i da su mu hranu donosili ljudi iz Saveza, dok ga je policija proveravala dvaput dnevno.

„Izgubio sam dve nedelje, izgubio sam sav trening koji sam radio u Srbiji. Zašto? Zašto su me zvali da dođem ako im nisam potreban? Nadali su se da ću mentalno da posustanem i da oprostim plate. Sada ću otpočeti proces u FIFA kako bih dobio svoj novac. Zato što je diskriminacija da pošaljete samo šestoricu igrača iz cele grupe na ‘biro’. Ostali su barem mogli da dođu u trening centar, da treniraju, sede tamo, jedu. Ja sam morao da snosim sve troškove smeštaja i hrane. Ismejali su mi se! Opet!“, zaključio je Momčilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar