Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Darko Lazović igra najbolju sezonu u karijeri, ustalio se na poziciji levokrilnog veziste u Veroni, klubu koji je premašio očekivanja i nalazi se u gornjem domu tabele italijanskog šampionata.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je letos postao član tog kluba, pošto je proveo četiri godine u Đenoi.

PROČITAJTE JOŠ

On je za Nova.rs govorio posle sjajne predstave u utakmici protiv Sasuola, koju je obeležio golom i asistencijom.

„Ne mogu da kažem da je to meč sezone. Gleda se statistika kada daš gol i namestiš, imao sam i dosta dobrih utakmica i kada nisam davao golove. Zasluga za moje velike partije nosi cela ekipa“, kaže Lazović na početku priče za naš portal.

Uprkos dobroj igri, njegova ekipa nije pobedila Sasuolo, pa je meč završen rezultatom 3:3, ali je potom stigla uteha u pobedi nad Parmom.

„Pre utakmice sigurno da bismo i sa bodom bili zadovoljni. Sasuolo ima dosta mladih i interesantnih igrača. Ali opet dobro smo odigrali tu utakmicu, poslednjih dvadesetak minuta smo se povukli, imali oni dosta šuteva i šansi. Došao je taj gol u 97. minutu. Šta da se radi, fudbal je to. Ali, pobedom protiv Parme napravili smo dosta dobar rezultat, možemo sad i da kažemo što se tiče opstanka da smo to rešili, bio je cilj 40 bodova za opstanak, a već sada imamo 42. Možemo da budemo zadovoljni, nećemo se zaustaviti idemo meč po meč“.

Foto: EPA-EFE/Filippo Venezia

Verona je uz Atalantu hit prvenstva i ne odustaje od trke za mesto koje vodi u Evropu.

„Milan je tu na bod i sedmi ide u Ligu Evrope, mi nekako nikakav pritisak i imperativ. Tražićemo što bolji rezultat. Nikakav pristisak, moranje. Cilj je bio opstanak u ligi, sada možemo samo da ostvarimo što bolji rezultat. Od samog početka smo nametnuli neki svoj stil, što trener Jurić zahteva od nas, dosta to dobro ide. Nadam se da se nećemo zaustaviti, igra se svaka tri dana. Sada svi igraju, i ovi što su manje igrali“.

Upravo je na poziv trenera Jurića srpski reprezentativac stigao u Veronu.

„On je bio pod ugovorom tri godine u Đenoi, odlazio i vraćao se. On je najviše uticao da dođem. Sada pokazuje svoj kvalitet, može da bude ozbiljan trener, od Gasperinija je učio. Bio je njegov pomoćnik, mislim da može stvarno da napravi dobru trenersku karijeru. Dugo je ovde, pred svim igračima razgovaramo na italijanskom, ali kada smo sami pričamo na našem jeziku“.

Koliko god apsurdno zvučalo, čini se da Veroni prijaju utakmice bez publike i ritam po kom se se na svaka tri dana igrači nađu na terenu.

„S obzirom na to da smo dva meseca bili zatvoreni u kućama, željni smo utakmica. Nije prijatno igrati pred praznim tribinama, dosta je toplo. U 17.15 je prevruće, onda su ove utakmice u 22 kasno, ali to je naš posao. Posao koji najviše volimo. Plaćeni smo za to. Posao koji smo kao mali krenuli da radimo“.

Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Lazović će u septembru napuniti 30 godina, ali kaže da se „ne oseća matoro“.

„Možda se dosad i najbolje osećam i po pitanju fizičke spreme i mentalno. Možda igram i najbolju sezonu otkad sam u Italji, nadam se da ću ovih mesec dana nastaviti u tom ritmu“.

U narednom kolu Verona igra protiv Breše, koja je praktično otpisana, ali je Lazović ne otpisuje.

„Svi su gledali u to da će oni biti ispred nas na tabeli. Ne treba to da gledamo tako, kao da će biti lako, svi mečevi su teški. Igramo na strani, moraćemo da uđemo maksimalno u utakmicu. Oni su izgubili 6:0 od Intera i sigurno će hteti da poprave taj utisak“.

Borba za šampiona Italije je i dalje u toku, Juventus i Lacio će verovatno biti u konkurenciji do poslednjeg trenutka.

„Iskreno voleo bih zbog Sergeja i Marušića da bude Lacio šampion, ali mislim da će biti teško. Juventus je bliži tituli. Dosta dobrih igrača. Igrački kadar, dužu klupu. Imaju bukvalno dve ekipe koje bi mogle da se bore za Skudeto“.

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Lazović je 2008. debitovao za reprezentaciju Srbije, ali se tek nedavno ponovo vratio u tim.

„Mislim da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Imamo dobre i kvalitetne igrače koji nastupaju u velikim klubovima, ali to ništa ne znači dok ne pokažemo sve na terenu. Desila se i ova situacija sa koronavirusom… Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika. Nadam se da ćemo proći Norvežane, a onda dobiti i naredni meč kod kuće i plasirati se“.

Igračku afirmaciju Lazović je stekao u Crvenoj zvezdi, čiji je dres nosio šest godina. Njegov bivši klub je osvojio tri uzastopne titule i dvaput zaredom nastupao u Ligi šampiona.

„Naravno da pratim Zvezdu. Čestitam Zvezdi na još jednoj tituli, trećoj zaredom. Nadam se da će ući u Ligu šampiona, mada neće biti lako. Pravili fenomenalne rezultate, kada sam ja bio to je bilo nezamislivo, a sada normalno. Nadam se da mogu da nastave u tom ritmu“.

Lazović veruje da Dejan Stanković može da nastavi tradiciju koju je nastavio Vladan Milojević.

„Tolio dugo je bio na vrhunskom nivou, osvajao titule… Dugo je u Italiji bio, učio je od vrhunskih trenera i ima šta da prenese. Želim mu sreću sa Zvezdom, da nastavi tamo gde je stao kao igrač“.

Foto: EPA-EFE/Filippo Venezia

Naš sagovornik ističe da je u kontaktu sa Nenadom Milijašom, koji je član Stankovićevog stručnog štaba.

„Tu je i Nemanja Milunović, sa njim sam igrao u Borcu. Nije realno da pričam o povratku u Zvezdu, o tome ne razmišljam trenutno. Videćemo, Zvezda je uvek u mom srcu, proveo sam tamo šest godina i povratak nije nemoguć, ali ne bi bilo pošteno da sada pričam o tome. Pisalo se prošle godine, ali nijednog trenutka nisam imao nameru da se vraćam. Još hoću da igram u Italiji fudbal, jednog dana – što da ne da se vratim“.

Lazović dodaje i da mu je lepo u Veroni.

„Tu sam sa suprugom i dvoje dece, Verona je jedan od lepših gradova u Italiji. Malo nas je pandemija poremetila, supruga i deca su bili u Srbiji, pa sam bio sam tri meseca…“

Jedan od fenomena u italijanskom fudbalu je Siniša Mihajlović, koji se izborio sa teškom bolešću i vratio poslu u Bolonji.

„Napravio je čudo sa njima… Od ekipe koja je bila viđena za ispadanje, sada su deseti na tabeli. Svi znamo zašto nije bio tu, uspeo je da pobedi i to van terena. Mislim da će se sigurno Bolonja boriti za Evropu“, zaključio je Lazović.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar