Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Velika kriza u katalonskom gigantu.

Barselona se nalazi u velikom finansijskom problemu i to se odražav ana sivm poljima,. Još uvek se duguje novac Leu Mesiju, propadaju transferi igrača koji su vće dogovoreni i u fudbalu i u košarci.

Prvi čovek kluba Đoan Laporta je dao opširan intervju za Vangardiju pričao o probleima i istakao da će svi morati d apodnesu teret, a osvrnuo se i na slučaj Nikole Mirotića.

Mirotić ima ugovor na još dve godine, a troškovi Barselone bi po tom osnovu mogli da iznose čak 22 miliona evra bruto. Očekivano, klub želi da ubedi košarkaša da se odrekne većeg dela tog novca, a opet očekivano je i zapitati se zašto bi on to uradio.

„Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurenti i ako ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom“, rekao je Laporta.

Predsenik kluba vratio se na „temu Mirotić“ i u nastavku intervjua kada je pričao o odnosima sa fudbalskim menadžerima Pinijem Zahavijem i Žoržom Mendešom:

„Sa njima imamo dugogodišnji odnos. Većina menadžera želi da bude u dobrim odnosima sa Barselonom. To je odnos poštovanja. Takav je i Ivan de la Penja. Da, ima i onih agreisvnih, mada ne toliko u fudbalu. Ali u drugim sportovima…“, rekao je Laporta.

On jena pitanje da li se to odnosi na raskide ugovora sa Mirotićem i Šarasom Jasikevičijusom objasnio.

„Ne želim da ulazimu to. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid“.

BONUS VIDEO Da li su nameštene košarkaške utakmice u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar