Foto: Dušan Milenković/Starsport

Bio je šampion u Letoniji, osetio čari inostranstva, a vratio se u Srbiju i sa "zmajevima" ima velike planove

Seniorski put jednog fudbalera nikada nije lak. Vezni igrač Voždovca Marko Đurišić imao je puno prepreka koje je morao da prevaziđe kako bi došao do profesionalnog nivoa. Fudbal u inostranstvu mu nije stran, ali sada pokušava da postane jedan od glavnih igrača “zmajeva”.

U razgovoru za Nova.rs otkrio je ciljeve za tekuću sezonu, ali i želje za dalji tok karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Superliga Srbije od ove sezone ima čak pet mesta koje vode u evropska takmičenja, a Đurišić smatra da je Voždovac sposoban da se upravo nađe među tim ekipma.

“Očekivanja su kao i uvek ista, ciljamo Evropu, to je neka ambicija da budemo među prvih pet i da se tu nametnemo. Drago mi je što imamo puno mladih igrača u ekipi, što mogu da pokažu šta znaju i da se prodaju, da idu dalje u inostranstvo. To svaki fudbaler želi. Imamo novog trenera (Nebojša Jandrić, prim.aut), voli da igra fudbal i polako se uklapamo”, počeo je za Nova.rs Đurišić.

Vezni fudbaler „zmajeva“ je karijeru počeo u Vojvodini, a nakon nekoliko pozajmica i transfera najbolji fudbal je igrao u Letoniji za ekipu Rige. Trenutno za njega postoji ozbiljno interesovanje od klubova iz Mađarske, Turske, Hrvatske, Rusije i Albanije, a Voždovac je spreman da ga pusti ukoliko stigne adekvatna ponuda.

“U seniorskom fudbalu početak je bio težak, ali mi je drago što je išlo takvim tokom. Postajao sam jači i došao sam iz Vranja, gde sam ispao iz lige. Tamo sam igrao i stekao seniorsko iskustvo, nakon čega me je Nenad Lalatović zvao u Vojvodinu i imao je poverenje u mene. Odigrao sam dobru polusezonu i dobio sam ponudu od šampiona Letonije. Otišao sam tamo i nametnuo se, uzeli smo titulu prve godine i bilo je dobro dok nisu došle povrede. Sada sam se vratio u Srbiju, imao sam solidnu prethodnu sezonu, ali to može i mnogo bolje.”

Sa ekipom Rige je osvojio titulu nacionalnog prvaka, a kaže da u Letoniji ne postoji sigurna pobeda u prvenstvu.

“Mnogi kažu da je u Letoniji lošiji fudbal, ali po meni to nije istina. Kada sam otišao shvatio sam da tamo nema lakih mečeva. Svi pričaju ruski, ima puno ukrajinskih i ruskih fudbalera. Tamo ne možeš da dođeš na utakmicu i da razmišljaš o ubedljivoj pobedi, već ideš sa znanjem da ćeš dobiti batine jer se stvarno igra čvrst fudbal. Za par godina će se videti njihov potencijal, ali veći je problem sa navijačima. Njima je prvi sport hokej i onda je to problem.”

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kao najbolje adute vidi dobru igru u odbrani i kaže da zadnjem veznom igraču više znači ta upornost i izdržljivost nego igra u napadu.

“Više volim ulogu defanzivnog veznog, volim kada igrač ima čvrstinu, da trči gore-dole, da razmišlja dok igra i to mi je važnije nego neki dobar pas unapred.”

Voždovac je u prvom kolu nove sezone Superlige pobedio Novi Pazar rezultatom 1:0, a Đurišić je ušao u igru u 72. minutu. U drugom kolu (nedelja, 20) će u Kruševcu gostovati Napretku koji je u prvom kolu izgubio od Vojvodine takođe sa 1:0.

„Biće teška utakmica, prošle godine smo pobedili 3:1 i bilo je napeto. Mislim da smo favoriti, ali iskreno u Srbiji se nikad ne zna. Radnički je zamalo iznenadio Partizan i svako svakog može da pobedi u Srbiji”.

Do sada Đurišić nije imao priliku da zaigra za nacionalni tim, ali se nada da će jednog dana igrati za reprezentaciju Srbije.

“Daleko smo od toga, ali kako da ne sanjam. To je san svakog dečaka koji igra fudbal. Da predstavljaš zemlju imenom, to je baš velika čast i uspeh koji kasnije možeš deci da pričaš jednog dana“, zaključio je za Nova.rs Đurišić.

BONUS VIDEO Konfuzna odbrana Liverpula poklonila dva gola Mančester junajtedu 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar