Foto: Nova.rs

Dejan Savićević se podsetio legendarnih dana.

Dejan Savićevič ostaće upamćen kao jedan od najboljih fubalera svih vremena sa teritorije bivš Jugoslavije, u razgovoru za italijanske medije, prisetio se nekih velikih trenutaka u svojoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore je u velikom intervju za italijanski „Gazeto delo Sport“ sa novinarem koji mu je dao nadimak „Genije“ evocirao uspomene na boravak u Milanu.

„Milan mi je dao mnogo, možda sam mogao i više. Žao mi je finala u Beču 1995. godine“, kaže Savićević.

Seća se perioda u Milanu sa Maldinijem, Barezijem…

„Maldini i Barezi su bila dva najveća italijanska igrača u moje vreme. Paolo je sada dobar menadžer, ima veliko iskustvo, osvojio je Skudeto, Milan mu teče venama“.

Savićević smatra i d aje oštećen za Zlatnu loptu iz sezone kada je igrao u Zvezdi.

„Bio sam u Crvenoj zvezdi i sve mi je bilo mračno. Osvojili smo evropsku krunu, pobedili Marsej u Bariju… Morao sam da osvojim Zlatnu loptu, ali su je dali Papenu. Izgubio je u finalu, ali bio je Francuz“, seća se Savićević.

Dejan Savićević u Milanu
Foto: EPA PHOTO ANSA/BENVENUTI/kr

Predsednik je Fudbalskog saveza Crne Gore od 2001. godine.

„Malo zarađujem, skoro ništa. Ali i radim malo. Sve je u redu, ostavio sam nešto para, uložio sam u nekretnine. Imam svoje poslove, tako da nemam problema da sarađujem sa Savezom. Nije kao da treniram, to bi bilo izazovno“, našalio se Savićević.

Po čemu će Dejan Savićević ostati upamćen?

„Učinio sam mnogo dobrih stvari, manje od ovih drugih. Milan mi je mnogo dao, možda sam mogao ja više za njega. Žao mi je zbog finala u Beču 1995. Tada sam bio povređen, možda bismo pobedili Ajaks da Igrao sam. Prve godine smo imali šest stranaca, a samo trojica su mogla da igraju, nije bilo lako živeti u takvom okruženju. Sezonu ranije kada se vratio Fabio Kapelo, bilo je loše i tužno. Onda me je Đuzepe Bergomi povredio u derbi u Kupu Italije i više me nije bilo“, zaključio je Savićević.

BONUS VIDEO Savićević: Da je Robi ostao, pobedili bismo Mančester i igrali novo finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar