Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Prvi kontakt s loptom posle 330 dana i 11 meseci odsustva - i odmah gol. Marko Asensio se na briljantan način vratio fudbalu.

Jedan od najvećih talenata španskog fudbala je doživeo kidanje ukrštenog ligamenta kolena 24. jula prošle godine i propustio je čak 41 utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

Krajem marta ove godine je objavljeno da se oporavio i da mu je dozvoljen povratak na teren, ali je ipak morao da sačeka još malo, odnosno momenat za dozvoljavanje restarta sezone u Španiji.

Trener Zinedin Zidan je odlučio da mu pruži šansu u utakmici protiv Valensije, 24-godišnjak je ušao u igru u 74. minutu i već iz prvog napada uspeo da postigne gol.

Ferland Mendi je sjajno utrčao sa leve strane u kazneni prostor protivnika, uputio oštar centaršut i omogućio Asensiju čist udarac.

Španac je bio precizan, posle čega je bilo evidentno olakšanje na njegovom licu. Povratak je začinio i asistencijom Karimu Benzemi.

„Mnogo emocija… Veoma sam srećan i hvala svima koji su mi omogućili da se vratim. Ovaj gol posvećujem njima. Čekao sam mesecima na ovo, mnogo dana rada, žrtve… Sada su osmesi ponovo tu“, naveo je Asensio.

Ofanzivni napadač je od 2014. godine u Realu, proveo je po sezonu u Maljorci i Espanjolu, a od 2016. je reprezentativac Španije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar