Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Real Madrid i Valensija spustili su zavesu na 29. kolo Primere, a kraljevski tim je na krilima dvostrukog strelca Karima Benzeme slavio s ubedljivih 3:0 (0:0).

Mučili su se Madriđani u prvom poluvremenu sa „slepim miševima“, čak su gosti sa „Mestalje“ preko Rodriga u 21. minutu došli do prednosti, ali je VAR pokazao da je bio ofsajd, pa je poništen gol koji je primio Tibo Kurtoa.

Do poluvremena su mreže na „Santijago Bernabeuu“ mirovale.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavak je doneo daleko više uzbuđenja u odnosu na prvih  45 minuta derbija kola španske Primere.

Barselona bi pobegla na „plus četiri“ da je Real odigrao nerešeno, ali da ne bude tako postarao se Karim Benzema, koji je odlaskom Kristijana Ronalda u Juventus, preuzeo obavezu da trese mreže rivala.

Prvi put je to učinio u 61. minutu, kada je na asistenciju Belgijanca Edena Azara savladao Silesena. Prednost Madriđana duplirao je Marko Asensio, volej udarcem, jačom levom nogom.

Ipak, drugi gol Benzeme, a treći Realov protiv Valensije, pravo je remek delo.

Francuz je majstorski u šesnaestercu prebacio loptu desnom nogom preko defanzivca Sanmartina, a onda je levom zakucao pod prečku.

Real je tako nastavio trku s Barselonom za šampionsku titulu, „kraljevi“ imaju 62, dok prvoplasirani Katalonci imaju 64 boda.

Inače, pre Reala i Valensije igrali su Alaves i Real Sosijedad, domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Foto: Printscreen/Sofascore/Primera

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar