Marjan Marković (levo) Foto: Starsport

Marjan Marković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije naše zemlje veruje da Srbija može da savlada Portugal.

Srbija i Portugal od 20 sati i 45 minuta igraju poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru (TV Nova S).

PROČITAJTE JOŠ:

Marković smatra da jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Kristijano Ronaldo, više nije tako ubojit kao kada je bio mlađi.

„Iskreno, gledajući ove poslednje utakmice, mislim da ne može da napravi on nešto tu, na toj brzini ili jedan na jedan. Neće mu verovatno ostavljati prostora. Više treba obratiti pažnju na taj prekid, gde sad dolazi od izražaja i gde je i Irskoj dao gol. Znači više obratiti pažnju kod prekida na njemu. Istina, sa 36 godina više nije tako startan i motorički jak“, rekao je Marković za Nova.rs.

Srbija i u odbrani i u napadu ima stamene igrače, ali je u prvom meču u Beogradu, marta ove godine, primila golove glavom od niskog igrača Dioga Žote.

„Došlo je verovatno tu do nekih taktičkih pomeranja gde naši igrači nisu uspeli da zatvore taj prostor, međutim sigurno će obratiti pažnju selektor na to da se te greške isprave. Desilo se da nam je nizak igrač dao gol i verujem da će to ispraviti. Verujem da su naše šanse veće nego njihove, jer Portugal, kako čitam izjave trenera, oni su ubeđeni da idu dalje kao prvi. Mislim da je to naša šansa, da mirnom i strpljivom igrom vrebamo prilike“, objašnjava Marković.

Foto: Starsport

Jasan je i po pitanju napadačkog pristupa u igri Srbije, koji od starta kvalifikacija neguje Dragan Stojković Piksi.

„Ma sa dva špica, nama ‘iks’ i poraz, isto nam je, nama igra pobeda. Više bih voleo da igramo sa dva napadača. Izgubili ili nerešeno, isto je, samo pobeda dolazi u obzir. U poslednjim utakmicama smo imali dobru igru i rezultat je tu. Remi sa Irskom je bio nesrećan, ali sad bi nam to značilo bod, dva prednosti. Onda bismo mogli i da se zatvorimo i ne jurimo rezultat. Mislim da treba izaći napadački, pa šta bude“.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije sa Portugalom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

Markoviću je žao što Pepe ne igra zbog crvenog kartona iz meča sa Irskom, pre nekoliko dana.

„Pepe je dobio crveni, to je naša prednost. Doduše, možda je bolje da je igrao pa da je dobio crveni protiv nas. Jeste, prgav je igrač, voli da udari na kvarno i provocira, šteta što ne igramo na tu kartu, ali opet, naše je da momci napadnu, pa šta nam Bog da“.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Upravo zbog visine naših igrača, opisao je prekide kao potencijalnu opasnost po gol Portugalaca.

„Mislim da prekid može doneti dosta toga. Zavisi ko će početi od napadača, Vlahović, Mitrović, tu su i tri visoka štopera. Znači možemo i mi na prekid da ih ugrozimo i damo koji gol. To može da prevagne, ko je bolji u skok igri“.

Kada je reč o krajnjem ishodu, Marković nije želeo da licitira sa ciframa, ali je poželeo bilo koji trijumf.

„Bilo koja pobeda. Da li 1:0, ili 1:2, 2:3, imamo više šanse da dobijemo jer oni više gube nego mi, treba da odigramo mirno, strpljivo i sigurno, bez nekog zaletanja“, zaključio je Marković za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Čudan autogol na meču Hrvatske i Rusije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar