Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Jedan od najboljih hrvatskih napadača u istoriji Mario Mandžukić okončao je igračku karijeru u 35. godini.

PROČITAJTE JOŠ

S obzirom na to da već neko vreme ne može da nađe klub, odlučio je da završi izuzetno bogatu i trofejnu karijeru.

Tokom karijere je igrao za Zagreb i Dinamo, odakle za sedam miliona evra prelazi u Volfsburg, a zatim i u Bajern gde ostvaruje najveće uspehe.

Posle epizode u Atletiko Madridu, slede fenomenalne godine u Juventusu u kojem je od svih klubova u karijeri i odigrao najviše utakmica.

Sa reprezentacijom Hrvatske je bio vicešampion sveta, a posle tog uspeha je otišao u Katar gde se kratko zadržao da bi, ispostaviće se, poslednji angažman imao u velikom Milanu.

On je kraj karijere objavio tak što je na društvenim mrežama poslao dirljivo pismo malom Mariju Mandžukiću, koji tek stupa na fudbalsku pozornicu:

„Dragi mali Mario, dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti šta ćeš sve ostvariti u fudbalu. Zabijaćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisaćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta. Ako nekada budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentrisan tamo negde oko 109. minuta“, stoji između ostalog u pismu Marija Mandžukića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram