Foto: Youtube Screenshot nogometni stadioni

Crvena zvezda je prethodnih godina ulagala novac u modernizaciju stadiona "Rajko Mitić", ali se tek sada govori o novoj, potpunoj rekonstrukciji ovog objekta.

PROČITAJTE JOŠ

Čitave tri decenije se govori da bi trebalo dodatno unaprediti najveći stadion u Srbiji, a projekti su propadali kao na traci.

Čuvena ideja Vladana Lukića pod nazivom „Zvezdani grad“ nikada nije zaživela, a od 2019. godine Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, najavljuje veliku promenu.

Zvezda je organizovala nagradni konkurs za idejno rešenje novog izgleda stadiona, ali niko nije pobedio.

Ipak, Terzić najavljuje skori početak radova.

„To je uradila italijanska državna kompanija, i po tom modelu ćemo rekonstruisati Marakana. To će koštati 55.000.000 evra. Obezbedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra. Kao Real sada…“, rekao je Terzić za „Mozzart Sport“.

Najavio je i da će Zvezda kupiti 25 hektara zemljišta u Surčinu i da će napraviti trening kamp sa devet terena, a po njegovim rečima je projekat već napravljen. Stadion se neće seliti, ali se ne zna šta će biti sa zemljištem oko njega.

Ipak, to nije jedina ideja Terzića.

„Paralelno dalje ćemo praviti dodatnu selekciju prvog tima jer svake godine Zvezda mora imati bolji i konkurentniji tim. Vrlo sam ponosan na to što 3.000.000 evra svake godine ulažemo u omladinsku školu. Kadrovska struktura kluba je bitno izmenjena u odnosu na period od pre sedam godina. Uskoro krećemo sa programom mladih talenata za najbolje studente. Komercijalni tim je restrukturiran, Zvezda se unazad par meseci otvorila prema potencijalnim poslovnim partnerima. Ne sumnjam da će rezultat doći. Očekujte takođe da Zvezda ispratiti evropski i svetski trend i izdati svoj token i NFT tokom 2022. godine (neka vrsta kripto valuta)“, zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ na utakmici Zvezde i Zenita

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar