Podeli
Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Bog fudbala Dijego Armando Maradona biće sahranjen u Vrtu mira u Belavisti, severoistočno od Buenos Ajresa, pored oca i majke. Poznato je kakav je život vodio El Pibe, e pa takav je upravo bio i njegov put na večni počinak.

Put od Kase Rosada do Vrta mira u Belavisti je okončan i od najboljeg svih vremena su se oprostili brojni prijatelji, rodbina, porodica…

Kako pišu argentinski mediji, posmrtni ostaci Dijega Maradone počivaće na groblju u Vrtu mira gde su sahranjeni njegovi roditelji.

PROČITAJTE JOŠ

Kovčeg sa telom proslavljenog argentinskog fudbala prethodno je bio izložen u predsedničkoj palati u Buenos Ajresu, prekriven argentinskom zastavom i dresom nacionalnog tima s brojem 10 koji je nosio Dijego, kao i dresom njegovog voljenog kluba Boke juniors, a ljubav prema neponovljivom umetniku u kopačkama pretvorila se u bes, nerede i haos.

Legendarni El Pibe preminuo je u sredu u svom domu od posledica srčanog udaraca i u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Sahrani Dijega Maradone prethodili su nemiri na ulicama, s obzirom na to da je bilo nemoguće da se armija navijača, fanova i poštovalaca lika i dela oprosti od svog idola.

Telo argentinskog fudbalera biće prema njegovoj želji kremirano.

SVE O DIJEGU MARADONI

Suze i bakljada zbog Maradone obišle svet FOTO VIDEO

Dika o “onom” golu Maradone: Genije, car, najveći…

Posebna veza: Maradona umro na isti dan kad i Kastro

“Ako umrem, hteo bih da se opet rodim kao Dijego Maradona”

Mesi utučen posle smrti idola: Maradona će živeti večno

U Argentini trodnevna žalost zbog smrti Maradone

Bog koji je voleo Novaka, zbog igre i temperamenta

Maradona i Novak – od zagrljaja u Londonu do smeha u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar