Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Doktori Dijega Armanda Maradone mogli bi da budu optuženi za ubistvo iz nehata, jer medicinski izveštaji pokazuju da nije imao adekvatnu lekarsku negu.

Maradona je 25. novembra preminuo od posledica srčanog udara, a tri nedelje ranije imao je operaciju na mozgu da bi mu bio uklonjen krvni ugrušak.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentinske pravne vlasti su oformile komisiju koja je sačinila izveštaj, a koji sugeriše da se smrt Maradone mogla izbeći.

Izveštaj je potvrdio da je Maradona preminuo od bolesti srca koju je imao odranije, ali je smrt neposredno izazvao nemar lekara.

„Situacija je bila van kontrole u Maradoninoj kući u Tigreu, jer nije bilo ni minimuma neophodne medicinske opreme, pa su uslovi bili potpuno neadekvatni“, navodi se između ostalog.

Osim toga, doktori koji su lečili El Pibea nisu bili svesni njegovih srčanih problema, plućnog edema i akutne ciroze jer Maradona nikad nije podvrgnut detaljnim ispitivanjima.

Pod istragom se trenutno nalazi sedam ljudi: Maradonin doktor Leonardo Luke, njegov fizijatar Agustina Kosačov, psiholog Karlos Danijel Dijaz i još četiri medicinske sestre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar