Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Mančester siti ubedljivo savladao Mančester junajted na gostovanju.

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su savladali gradskog rivala Mančester junajted 3:0 u 10. kolu Premijer lige. Ekipa trenera Pepa Gvardiola sada je treća na tabeli sa 24 boda, koliko ima i drugoplasirani Arsenal. Junajted je trenutno na osmoj poziciji sa 15 bodova.

Pročitajte još

Odmah od starta utakmice gosti su imali terensku inicijativu, ali daleko od toga da su domaći bili bezopasni. Holan je postigao gol sa bele tačke u 26. minutu i taako doneo prednost gostima.

U završnici prvog poluvremena, Junajted je mogao do izjednačenja preko Bruna Fernandeša u 31. minutu, i Skota Mektomineja u sudijskoj nadoknadi, ali se oba puta istakao golman domaćih Ederson.

U nastavku je Siti u potpunosti kontrolisao utakmicu. Domaći su bili mnogo bezopasniji nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Holan se još jednom upisao u strelce, u 50. minutu kada je iskoristio centaršut Bernarda Silve.

Junajted je imao priliku da dovede utakmicu u rezultatski neizvesnu završnicu u 69. minutu, ali je šut Markusa Rašforda otišao malo pored gola. Konačan rezultat postavio je Fil Foden u 80. minutu, a Holan se ovoga puta našao u ulozi asistenta.

Mančester junajted – Mančester siti 0:3 (Holan 26 penal, 50, Foden 80)

Stadion: Old Traford

Sudija: Pol Tirni

Mančester junajted: Onana, Dalo, Megvajer, Evans, Lindelof (od 73. minuta Regilon), Amrabat (od 46. minuta Maunt), Mektominej, Fernandeš, Eriksen (od 86. minuta Entoni), Rašford (od 86. minuta Marsijal), Hojlund (od 73. minuta Garnaćo)

Mančester siti: Ederson, Gvardiol, Diaš, Voker, Rodri, Stons, Griliš (od 87. minuta Doku), Silva, Alvarez (od 87. minuta Kovačić), Foden, Holan

Mančester junajted - Mančester siti 0:3 (Holan 26 penal, 50, Foden 80)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar