Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Čelnici Mančester sitija započeli su u Lozani pravnu borbu za ukidanje dvogodišnje zabrane nastupa u evropskim klupskim takmičenjima.

Ta zabrana im je izrečena zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja u periodu od 2012. do 2016. godine, ali se na „Etihadu“ nikako ne mire sa tim i pokušaće da izdejstvuju da ona bude ukinuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici Sitija će imati tri dana da putem video konferencije obrazlože zbog čega smatraju da je odluka u suspenziji neosnovana.

Podsećanja radi, UEFA je istragom došla do zaključka da su finansijski izveštaji u knjigama Sitija bili „frizirani“, tačnije da je sponzorski novac stigao ne od kompanije „Etihad“, već od vlasnika, šeika Mansura bin Zajeda Al Nahjana.

Pored dvogodišnje zabrane takmičenja u Evropi, Mančester sitiju je izrečena i novčana kazna u visini od 30 miliona evra.

Čelnici kluba sa severozapada Engleske tvrde da su optužbe, koje su prvo objavljene u nemačkom nedeljniku „Špigl“, netačne i da je kazna izrečena na osnovu podataka do kojih se došlo iz hakovanih mejlova.

Ukoliko žalba „građana“ ne prođe, veruje se da bi to moglo da znači i rastanak sa brojnim igračkim zvezdama, poput Kevina de Brujnea, koje nisu spremne da dve godine igraju bez takmičenja u Ligi šampiona.

Vest će pažljivo osluškivati i rivalski klubovi u Engleskoj, jer bi u slučaju potvrde kazne, petoplasirani tim (trenutno Mančester junajted) igrao umesto Sitija u Ligi šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar