Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u polufinale FA kupa, pošto su na gostujućem terenu pobedili Everton sa 2:0.

Siti je do pobede došao golovima u završnici. Prvi gol postigao je Ilkaj Gundogan u 84. minutu, a konačan rezultat postavio je Kevin De Brujne pogotkom u 90. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Siti je ostao u trci za četiri trofeja ove sezone, pošto se osim u FA kupu takmiči i u četvrtfinalu Lige šampiona, u finalu Liga kupa, a prvi je na tabeli Premijer lige sa 14 bodova više i utakmicom više od drugoplasiranog Mančester junajteda.

Siti je 2019. godine osvojio FA kup u sklopu triple krune. U polufinale se plasirao i Sautempton, pobedom protiv drugoligaša Bornmuta 3:0, na gostujućem terenu.

Dvostruki strelac bio je Nejtan Redmond, koji je postigao golove u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i u 59. minutu. Gol je postigao i Musa Đenepo u 37. minutu.

Sautemptonu su poništena dva gola zbog ofsajda posle upotrebe VAR tehnologije, a strelci su bili Kameron Karter-Vikers u 10. minutu i Če Adams u 53. minutu.

U preostala dva četvrtfinala u nedelju igraju premijerligaški klubovi: Lester – Mančester junajted i Čelsi – Šefild junajted.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar