Foto: EDITORIAL USE ONLY

Mučne scene u svlačionici Junajteda.

Fudbaleri Liveprula naneli su najteži poraz Mančester junajtedu u istoriji najvećeg derbija engleskog fudbala rezultatom 7:0, a ujedno izjednačili njihov najveći poraz u istoriji koji su poslednji put doživeli pre skoro 100 godina.

Ovaj žestok šamar Junajtedu je došao u trenutku kada se verovalo da se ekipa vratila u sam vrh engleskog fudbala posle godina tavorenja.

PROČITAJTE JOŠ

Prekinut je višegodišnji niz bez trofeja i osvojen FA kup, a takođe je u Ligi Evrope u dvomeču izbačena velika Barselona.

Junajted se u jednom trenutku približio i vodećem dvojcu Arsenalu i Mančester sitiju u borbi za titulu i sve je delovalo kao da je Erik Ten Hag konačno uspeo da pokrene skupu mašineriju Junajteda.

Onda je usledilo najbolnije moguće prizemljenje i to od omraženog rivala Liverpula kome ove godine ne cvetaju ruže što je upalilo sve alarme u klubu.

Poraz je posebno pao treneru Ten Hagu koji je posle meča priredio svojim igračima još jedno poniženje.

Naime, Ten Hag je okupio svoje igrače i odlučio da ih ponizi tako što im je naredio da sede u tišini, iznova gledaju golove i slušaju kako igrači Liverpula slave. Za tu potrebu je instalirao i velike zvučnike, kako bi svi dobro čuli.

Posle tog poniženja, Holanđanin je iskoristio trenutak da slavlje i radost igrača i navijača Liverpula pretvori u motivaciju za sopstvene igrače, i time im pošalje poruku da više nikada ne igraju sramno kao na „Enfildu“.

Ten Hag je poručio igračima da budu srećni što su se u Mančester uopšte vratili timskim autobusom umesto sa ljutitim navijačima. Nekim igračima je jasno rečeno da će, ako budu nedisciplinovani i pokažu nedostatak napora kao protiv Liverpula, biti prebačeni u rezervni tim.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar