Foto: EPA-EFE/Mike Hewitt

Dimitar Berbatov, bivši napadač Mančester junajteda i menadžer Ole Gunar Solskjer, saglasni su da je samo nebo granica za mlađanog Mejsona Grinvuda.

Momak koji će u oktobru napuniti 19 godina jedna je od najsvetlijih tačaka u timu sa „Old Traforda“ ove sezone i svakako oslonac za budućnost.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi napadač Junajteda je na 28 mečeva u svim takmičenjima postigao šest golova, a poslednji u nizu u utorak na gostovanju Brajtonu (3:0).

Dimitar Berbatov, koji je nekada nosio dres „crvenih đavola“, uporedio ga je sa Kristijanom Ronaldom.

„Grinvud protiv Brajtona bio je kao Ronaldo. Njegovo levo stopalo je neverovatno, ima sjajnu viziju, mislim da Junajtedu nije potrebno mnogo pojačanja da igraju nivo više. Potrebno im je nekoliko klasnih igrača koji prave razliku, neko ko je bolji od ovih u sadašnjoj postavi“, rekao je Berbatov za „Miror“.

Junajted u subotu 4. jula od 16 časova dočekuje Bornmut u susretu 33. kola Premijer lige. Menadžer Ole Gunar Solskjer je posle 15. meča u nizu njegovog tima, bez poraza, pohvalio Grinvuda.

„Dobro smo planirali sa njim tokom sezone, davali smo mu postepeno sve više i više vremena na terenu. Nije lako biti mlad igrač, on je imao pravo da ove sezone igra u FA kupu za mlade, o njemu svakako treba voditi računa. Ima učinak bilo da ulazi sa klupe ili da igra od početka, fantastično se razvio ove sezone i samo mu je nebo granica. Sve je na njemu. Zna šta je potrebno i šta može da uradi da bi nastavio da igra, ali to ostalo je na nama“, rekao je Solskjer.

Statističari na ostrvu su uporedili Mejsonov start sa onim koji je imao Kristijano Ronaldo u njegovim godinama.

Kristijano je sa 18 godina došao u Junajted iz redova Sportinga i do 19 rođendana, imao je učinak od jednog gola na 17 mečeva, od kojih je devet igrao kao starter.

Grinvud je postigao šest na 28 mečeva, a sedam puta je bio starter. Ipak Ronaldo je napravio 20 šansi za saigrače, a Mejson 12.

Ipak, kada je reč o procentu iskorišćenih prilika, nada Junajteda je tu daleko bolji, ima 16,7 procenata iskorišćenih prilika, dok je Ronaldo u tom uzrastu imao svega 2,9 procenata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar