Foto: Screenshot Youtube/ Elta HD

Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, oduševljeno je govorio o patrijarhu Porfiriju.

Otkrio je da su se čuli preko Dušana Savića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji se u tom momentu nalazio sa novim patrijarhom.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam toliko oduševljen. Desilo se nešto predivno, gledao sam televiziju i gledao izveštaj sa inauguracije gde mu državnici i velikodostojnici čestitaju, nije prošlo pola sata i mislio sam ‘moram naći način da svom prijatelju Porfiriju Periću čestitam’ kad mi je zazvonio telefon. On mi se javio na telefon. Zvao me Dule Savić koji je bio pored njega, bili su tu još neki zajednički prijatelji. I Porfirije mi se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam. Rekao sam mu da sam dirnut da se u trenutku svog slavlja i svih obaveza setio mene. On mi je kraju rekao da će moliti za mene, a rekao je da zna gde sam ja u Međugorju i da se ja molim za njega“, rekao je Mamić za „ELTA TV“.

Ispričao je i jednu zajedničku anegdotu sa „Maksimira“, stadiona Dinama iz Zagreba.

„To je jedna divna priča koja će obeležiti moj život sigurno, a možda i njegov. Sećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, proveo ga kroz svlačionicu. Sećam se kad smo na Cvetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pevali zajedničke pesme. Vidim da je on mnogo učinio u sedam dana za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima. Palac gore za Porfirija. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira što sam katolik, neću se libiti da ga posetim u Beogradu i odem na njegovo misno slavlje“, zaključio je Mamić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar