Foto; EPA/ ANTONIO BAT

Hrvatski novinar Tomislav Dasović javlja, pozivajući se na na izvore iz Evropske kuće fudbala (UEFA) da bi najveći hrvatski fudbalski stadion "Maksimir" uskoro trebalo da bude srušen.

Već neko vreme se priča o mogućem renoviranju stadiona zagrebačkog Dinama, a sada je realizacija tih planova otpočeta, mnogi bi rekli da je krajnje vreme za s obzirom na stanje u kojem se nalazi „Maksimir“.

PROČITAJTE JOŠ

„U UEFA raspolažu verodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada zaista ozbiljno kreće u taj projekat, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion biće kapaciteta 32.000 mesta. Postojeći objekat biće srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvezdice.

Prema informacijama kojima raspolaže Nion, priprema dokumentacije za taj projekat trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine, te bi tokom 2024. mogli početi građevinski radovi“, naveo je Dasović.

Takođe se priprema i zamenski projekat, odnosno drugi stadion čiji bi kapacitet bio 12.000. Gradiće se i novo sedište HNS.

Infrastrukturni projekat uključivao bi i nove stadione u Šibeniku, Zadru i Koprivnici s po 8.000 mesta, kao i obnova stadiona „Poljud“ na kom nastupa Hajduk iz Splita. Ukupna vrednost investicija trebalo bi da iznosi 120 miliona evra.

(Vojislav Nedeljković)

BONUS VIDEO Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare