Foto:Screenshot/Twitter/Hooligans.cz Official@hooliganscz1999

Splet neverovatnih okolnosti ili lošeg planiranja doveo je do toga da bi u subotu u Beogradu mogli da budemo svedoci opšteg haosa.

Naime, u 18.30 će se na dva najveća stadiona u Srbiji koje deli samo nekoliko stotina igrati utakmice koje će odlučiti prvaka Superlige. Crvena zvezda dočekuje Voždovac, dok će Partizan odmeriti snage sa Radničkim iz Niša.

PROČITAJTE JOŠ

I kao da nije dovoljno što će večiti rivali igrati istovremeno mečeve, već će igrati na tako maloj razdaljini. Kao da je pripreman scenario da opet gledamo scene kakve smo gledali nedavno kada je došlo do masovne tuče na Autokomandi.

Prošle srede je policija uhapsila 23 navijača, a petorica se sumnjiče za nasilničko ponašanje jer je jedan mladić doživeo frakturu lobanje.

Osvanule su na internetu i fotografije nekoliko mladića koji su policajci poređali po trotoaru. I kao da tada ništa nismo naučili, pa ćemo još jednom strepeti šta će se dešavati po gradu.

I kao da sve ovo nije bilo dovoljno od 19. do 21. maja se igra i fajnal-for u Beogradu. Kako se Olimpijakos plasirao u završnicu i kako će tog dana igrati meč očekuje se da u Beogradu u tom trenutku bude oko 10.000 navijača iz Grčke.

Poznato je da su navijači Zvezde i Olimpijakosa „pravoslavna braća“, kako vole sebe da oslovljavaju, pa bi to mogao da bude dodatni povod sukoba u prestonici Srbije.

Video zapis brutalne tuče na Autokamndi danima se delila, a snimio je neko iz automobila. Nažalost, deluje da se iz tog primera nije ništa naučilo, pa iako je raspored napravljen i pre početka sezone ostaje neverovatno da je neko mislio da je dobra ideja da u poslednjem kolu Zvezda i Partizan igraju domaće mečeve.

Policija je zbog tuče blokirala čitav kraj oko Autokomande, pa je kretanje po čitavom gradu bilo otežano.

Uz to sada dve utakmice koje se igraju istovremeno direktno odlučuju pitanje šampiona, a Zvezda je odlučila da navijači mogu besplatno da uđu na tribine kako bi bilo što više navijača na potencijalnog fešti povodom titule.

Da haosi prilikom proslava nisu nikakva novina svedoči i podatak da je prošle godine potpuno demolirana beton hala u borbi za prevlast u podzemlju. Na kraju je čak 130 huligana privedeno (doduše samo 10 i zadržano),a Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, bio je prilično oštar.

„Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen“, rekao je Vulin, koji je dodao da su među privedenima mahom navijači Crvene zvezde.

Oštrih kazni nije bilo, a obećanje je ubrzo prekršeno. Ukoliko je ono u sredu bila generalna proba, ono što nas čeka u subotu mogla bi da bude premijera „Spektakl nasilja i anarhija bezvlašća“.

Sve ovo svedoči da policija mora da bude savršeno spremna za sve što bi moglo da se desi, pogotovo što se očekuje i proslava titule u večernjim časovima ko god da stigne do trofeja u Superligi Srbije.

Priča je dodatno podgrejana saopštenjem Partizana u kom stoji da se „skandaloznim sudijskim odlukama Zvezda gura do titule“.

Samo da se opet Srbija ne bruka, kada su već klubovi navikli da ređaju sramote sa navijačima.

BONUS VIDEO „Grobari“ zapalili stolice na jugu tokom derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar