Zvezda proslava
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak (2:1) na stadionu "Rajko Mitić" u okviru pretposlednje provere uoči početka nove sezone.

Duel protiv Napretka potvrdio je da su crveno-beli angažmanom Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija dobili dva kapitalna pojačanja u ofanzivi, ali je i podsetio na sterlinu atmosferu koja nas očekuje u Super ligi od početka avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Žal što nema publike na tribinama da dlanovim nagradi bravure aktera probudio je već u 8. minutu Aleksandar Katai podsetivši na magiju kojom je mamio aplauze zvezdaša pre nego što se 2016. godine otisnuo u inostranstvo.

Vispreni ofanzivac iskrao se iza leđa štopera Napretka, izbegao ofsajd zamku i na dodavanje Ivanića poslao loptu tik pored gola.

Dvanaest minuta kasnije Tomane je sa levog boka uputio oštru loptu pred gol Kruševljana gde je spremno dočekao Ivanić i matirao Živkovića.

U 23. minutu Spiridonović je nagovestio potencijal lucidnom asistencijom, ali je Tomane bio neprecizan. Već u narednom minutu novajlija crveno-belih iz Poljske postigao je prvenac krunisavši asistenciju Rodića neodbranjivim udarcem.

Do odlaska na odmor Katai je u dve situacije, proigravanjem Rodića i vrlo dobrim pokušajem iz slobodnog udarca, potvrdio da je veoma motivisan pred prve zvanične izazove po povratku u Zvezdu.

Između bravura crveno-bele desetke viđen je duel Milunovića sa jednim od ofanzivaca Napretka posle kojeg je štoper Zvezde morao da napusti igru zbog povrede, a istovremeno je i Sanogo ustupio mesto Jovičiću, pa ostaje neizvesnost po pitanju zdravstvenog statusa defanzivca i veznog igrača.

Početkom drugog poluvremena stratezi oba tima dali su šansu rezervistima, što je uticalo i na pad tempa igre.

Tokom znatno mirnijeg drugog poluvremena najbolje šanse za domaćina imali su Vukanović u 59. minutu posle proigravanja Gajića i Krstović u 80. kad je malo nedostajalo da mladi napadač naplati nesigurnu reakciju Živkovića.

Minut nakon pokušaja Krstovića gosti su odgovorili preko Šarca koji je iskoristio nerezonsko istrčavanje Borjana van šesnaesterca i smanjio zaostatak. Upravo gol Npretka ispostavio se i kao poslednja izgledna šansa na utakmici pa je duel završen pobedom crveno-belih koje već u utorak očekuje generaln proba protiv Borca  iz Banjaluke.

Crvena zvezda – Napredak 2:1 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Igor Kovačević.

Strelci: Ivanić u 19. i Spiridonović u 24. minutu za Crvenu zvezdu, a Šarac u 81. minutu za Napredak.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (odd 46. Gobeljić), Milunović (od 40. Degenek), Pankov (od 46. Babić), Rodić (od 46. Eraković), Sanogo (od 40. Jovičić), Nikolić (od 46. Jovančić), Ivanić (od 46. Vulić), Spiridonović (od 46. Radulović), Katai (od 46. Vukanović), Tomane (od 46. Krstović).

Napredak: Živković, Spremo, Milovanović, Rašković, Abubakar, Marinković, Markoski, Kostić, Leković, Mrkić, Stević.

Igrali su još: Jordanov, Kocić, Zuvić, Živanović, Zeljković, Ćuković, Vučićević, Matić, Šarac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar