Magdalena Erikson, Pernil Harder
Magdalena Erikson, Pernil Harder; Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Veliku pažnju je privukao duel Engleske i Švedske u polufinalu Evropskog prvenstva za dame (21.00).

Engleski mediji su na neobičan način odlučili da pokažu ko igra za Švedsku, pa su igračice iz Skandivanije prezentovane nešto drugačije nego što je to obično slučaj.

PROČITAJTE JOŠ

Magdalena Eriksen je prava heroina LGBT+ zajednice jer je nakon jednog meča Svetskog prvenstva 2019. godine poletela u zagrljaj izabranici Pernil Harder. Nju je upoznala tokom zajedničkog igranja u Čelsiju, a nastao je trenutak koji je obišao čitavu planetu – poljubile su se naočigled svih.

Od 2014. godine su zajedno i predstavljaju jedan od moćnijih fudbalskih parova, te su bili i deo kratkog filma „Love Always Wins“.

Magdalena je jednom prilikom govorio o njihovim privatnim snimcima u kojim se drže za ruke i maze.

„Da se autujem, da budem otvorena i samo svoja mi je bio cilj od kada sam bila dete. Činjenica da sam danas ovde i da sam otvorena o svojoj vezi sa Pernil čini me ponosnom na to ko sam do sada. Ponosna sam na Pernil i dokle je stigla do sada.“

Istakla je da su one dve žele da inspirišu druge time što su bile otvorene i da žele da ohrabre i ostale da se otvore.

Bile su na nekoliko naslovnih strana (poput „Elle“ magazina), a Magdalena je poručila.

„Bez obzira da li ste muško ili žensko, morate da imate jejdanku priliku da budete najbolja verzija sebe. Nismo imale ideju da postanemo gej ikone. Samo smo bile otvorene od trenutka kada smo počeli da se zabavljamo. Imale smo uspešne karijere, postale smo uzor i dobro poznata imena. To se prosto desilo. Bilo nam je bitno da to ne krijemo. Ovakav svet želimo. Želimo da ljudi budu ono što jesu i to je ono što i same želimo. Nisam znala da je tamo fotograf, pa nisam znala za fotografiju. Bio je to brzi poljubac posle meča, kao što smo to radili često posle drugih mečeva. Pojavila se fotografija na društvenim mrežama i sakupila veliki broj komentara, uglavnom pozitivnih. Tada smo shvatile da smo uzori, ne samo u fudbalu, nego i u drugim sferama. To je nešto što smo prihvatile jer znamo da smo srećen da se osećamo sigurno i opušteno da budemo u vezi za koju zna javnost“, rekla je Eriksen.

BONUS VIDEO Fantastičan gol sa ivice šesnaesterca ostavio bez daha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare