Foto: Starsport

Srpski fudbaler Saša Lukić samouveren je kad kaže da Srbija nema alternativu nego da pobedi Mađarsku u subotu uveče.

Srbija na Puškaš areni igrač meč kvalifikacija grupe G za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine od 20 sati i 45 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su poraženi od Mađara u Beogradu sa 2:1, ali imaju razloga da se nadaju pobedi u Budimpešti za tri dana.

„Kad smo počeli kvalifikacije cilj je bio da se plasiramo i sad odlučujemo o tome. Imamo celu nedelju da se pripremimo za Mađarsku. Za prvu utakmicu nisam bio tu u Beogradu i gledao sam sa strane. Da budem iskren, jesu bili bolji za ta dva gola, ali ne toliko bolji koliko mi nismo bili svoji i nismo izgledali kako bi trebalo. Drugo poluvreme je bilo kvalitetnije, to je neki stil kom moramo da se okrenemo i da pokažemo u drugoj utakmici u Mađarskoj. Verujem da će se utakmica odlučivati na sredini terena i to je bio ključ koji je otišao na drugu stranu u prvom meču. Sad ćemo uraditi sve da ta razlika ode na našu stranu. Sigurno da nam je tri boda cilj i želimo pobedu naravno“, rekao je Lukić na konferenciji za medije.

Priznaje da postoji određena doza pritiska, jer narednih nedelju dana može da predodredi ceo ishod kvalifikacija.

„Postoji doza pritiska, velika je utakmica u pitanju, znate koliko dugo nismo bili na Evru. Iskreno, sve bih dao da se plasiramo. Znamo koliko je bitno, koliko će biti naših navijača jer je blizu Budimpešta i jedva čekamo da počne i da pobedimo“, dodaje vezista Fulama.

U predstojećih sedam dana Srbija igra protiv Mađara i oba tima imaju po deset bodova na čelu tabele, dok Crnogorci vrebaju iza sa osam bodova. Sa njima „orlovi“ igraju 17. oktobra u Beogradu.

„Naravno, baš smo malopre gledali skor protiv njih, negativan je i uradićemo sve da preusmerimo to na našu korist i da pobedimo u Mađarskoj. Detalji će odlučivati i moramo da budemo koncentrisani od prvog minuta i da budemo što bolji. Onaj ko misli da je Mađarska slabiji tim u odnosu na Srbiju vara se, ali moramo da izađemo sa stavom, kao da smo… Mi smo jednostavno reprezentacija Srbije, izlaziš sa stavom i hoćeš da pobediš“, jasan je Lukić.

Prošli put je izostao u utakmici odigranoj na stadionu „Rajko Mitić“ u septembru i kako kaže, to mu je teško palo.

„Moram da budem iskren da mi je teže da gledam nego da igram. Kad vidiš da ekipi ne ide dobro, a ne možeš da pomogneš, nema ništa teže. Sada sam tu i daću svoj maksimum“, iskreno priča Saša.

Prebacio se potom na očekivanja i objektivnu težinu mečeva koji se bar na papiru vode kao lakši.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Iskreno ne znam kako neko misli da ćemo bez napora da se plasiramo na Evro. Taj greši jer svi igraju fudbal. Daćemo sve od sebe da se plasiramo, ali ako neko misli da su utakmice unapred dobijene, vara se. Sad mislimo o Mađarskoj, pa ćemo posle da razmišljamo i o Crnoj Gori“.

Jedna od bitnih stvari trebalo bi da bude stav koji Srbija po Lukićevom mišljenju mora da pokaže, sa kim god i gde god da igra.

„Uvek je pritisak kad imaš konkurente jer i Mađarska i Crna Gora mogu da se plasiraju. Ali, mi smo Srbija i moramo da se pokažemo na terenu. Džabe mi ovako sve pričamo, na terenu ništa ne možeš da sakriješ i to ti je to. Dve teške utakmice će biti i siguran sam da će momci dati maksimum da ostvarimo što bolje rezultate u oba meča. Napetost postoji, ali smo navikli sa tim da se nosimo i dodatni motiv je što se nismo plasirali toliko godina. Jednostavno moramo da se plasiramo i to moramo da kažemo“, naveo je Saša Lukić.

BONUS VIDEO: Mitrović dao gol u azijskoj Ligi šampiona, srpski napadač je strah i trepet u Al Hilalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar