Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Kakav dan za hrvatski fudbal.

Luka Vušković je postao najskuplji transfer u istoriji Hajduka i ujedno najskuplji 16-godišnji defanzivac u istoriji fudbala. On je iz Splita otišao u London, gde je zadužio opremu Totenhema.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, za klub će zvanično biti registrovan tek 2025. godine.

„Pre svega želim da se zahvalim Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprineli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenima u klubu. Proteklih mueseci bio sam svestan interesa velikih klubova iz inostranstva, te sam nastojao da ostanem na zemlji, da treniram i da se pripremam za nove izazove. Velika je čast videti da je jedan klub poput Totenhema pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu ekipu“, istakao je Vušković.

Dugo su trajali pregovori, Hajduk nije želeo da ga pusti u Siti jer nije imao garancije da će tamo i igrati. Ta opcija je otpala, propali su i pregovori sa Pari Sen Žermenom.

Ipak, sada prenose „sportskenovosti“ da će na zimu u Split doći i Ivan Perišić, a sve je dogovoreno i pre nego što se reprezentativac Hrvatske povredio. Tako je ostvaren san navijača koji tinja godinama da bi Perišić, jedan od najstandardnijih i najboljih reprezentativaca poslednjih 10 godina, mogao da se vrati u Split.

BONUS VIDEO Dovođenje hrvatskih navijača pred sud u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar