Foto: Starsport

Prvi večiti derbi ove sezone igra se u sredu.

Fudbaleri Partizana u 171. večiti derbi koji se igra u sredu od 19.00 časova ulaze sa četiri boda više od Crvene zvezde, a golman crno-belih Aleksandar Jovanović ističe da njegova ekipa ima lepu prednost koju bi trebalo da nadogradi pobedom protiv gradskog rivala.

Pročitajte još

Jovanović će u sredu na stadionu Partizana prvi put u karijeri braniti u najvažnijem meču srpskog fudbala, a dao je intervju za klupski sajt u kom je pričao o tome kako se oseća pred utakmicu i kako je preživljavao večite derbije kao navijač sa tribina stadiona u Humskoj.

„Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane – veliki događaj za mene“.

Dodao je da pamti mnogo utakmica Partizana i Crvene zvezde.

„Pamtim dosta derbija. Taj 161. derbi, koji smo igrali 2019. godine, dobili smo rezulttaom 2:0, Suminim golom. To mi je ostalo u najbližem sećanju. Dok nisam bio u Partizanu, pošto sam dugo bio u inostranstvu, derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. Igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira, a od naših – Saša Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju“, istakao je Jovanović.

Sledeće pitanje je bilo kako se priprema za večiti derbi.

„Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu“.

Partizan ulazi u derbi sa četiri boda prenosti.

„Stvorili smo prednost od četiri boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne smemo da se uljuljkamo. Ali, opet sa druge strane, imamo lepu prednost koju bi trebalo nadograditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako se spremamo da uđemo u derbi“.

Jovanović je svestan kakva će biti utakmica u sredu.

„Biće teška, zahtevna utakmica, sa mnogo detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju“.

Golman crno-belih će imati podršku porodice i prijatelja.

„Biće moja porodica, dosta drugara, verovatno i moj sin koji je već bio na stadionu, na istoj tribini. Bio je u crno-belom butiku pre neki dan. Oni su moja najveća snaga i najviše doprinose da ostanem miran i staložen, što je važno za golmana i za sve ostale igrače“.

I na kraju, Jovanović ima poruku, i za navijače i za saigrače.

„Poruka našim navijačima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sad. Ne znam da li će doći ili ne, ja ih ovim putem zovem da dođu. A svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sad. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna. A što se tiče poruke saigračima, samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji. Da budemo fokusirani, staloženi, mirni i energični“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar