Luka Vušković Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Klub iz Splita će imati puno posla narednog leta.

U Hrvatskoj se sprema transfer bomba, pošto se poznati fudbalski novinar Fabricio Romano oglasio oko povezivanja 16-godišnjeg fudbalera Hajduka iz Splita Luke Vuškovića i Mančester sitija.

Vušković je napunio 16 godina samo tri dana pred derbi Hajduka i Dinama iz Zagreba u kojem je bio starter, a igra na poziciji štopera.

PROČITAJTE JOŠ

Kako Romano prenosi, „građani“ su bili spremni da pošalji ponudu Hajduku još na zimu, ali su odustali pošto su čelnici kluba iz Splita produžili ugovor sa njim do 2026. godine.

Nije mnogo vremena prošlo i usledila je zvanična ponuda Mančestera od 10 miliona evra, piše poznati engleski novinar Dejvid Ornštajn.

Ipak, u trku za njegov angažman uključili su se još neki evropski velikani, ali Romano nije hteo da otkrije njihovo ime.

Početkom oktobra prethodne godine, pomenuti štoper postao je najmlađi strelac u istoriji juniorske Lige šampiona.

Luka nije jedini u porodici Vušković koji se bavi fudbalom. Njegov statirji brat Mario, ima 20 godina i standardni je U21 reprezentativac Hrvatske. On je takođe ponikao u Hajduku, ali je trenutno u HSV-u iz Nemačke i čeka poziv za A selekciju svoje zemlje.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar