Luka Jović
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Samo minut proveden na terenu je bio dovoljan napadaču Real Madrida Marijanu Dijasu da se upiše u strelce.

Reprezentativac Dominikanske Republike je debitovao za madridski klub u El klasiku protiv Barselone i uspeo odmah da se upiše u strelce, čime je dodatno zakomplikovao situaciju Luki Joviću.

Potencijalni reprezentativac Srbije je na udaru španske javnosti od prvog momenta kada je stigao na stadion „Santjago Bernabeu“, u transferu vrednom 60 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Adaptacija na novu sredinu nikako nije polazila za rukom mladom Srbinu, a dodatan pritisak na njega vrši i činjenica da tokom sezone nije uspeo da se izbori za kontinuitet igara na terenu.

Trener Madriđana Zinedin Zidan je odlučio da Jovića izostavi iz spiska igrača za duel sa Barselonom i da ukaže poverenje Marijanu, što je on i iskoristio.

Francuz nije posle utakmice želeo da dublje komentariše razloge za takvu odluku, verovatno i zbog toga što se ispostavilo da je „pogodio“.

„Izostanak Jovića je moja odluka“, kratko je rekao Zidan.

On je bio daleko rečitiji kada je dobio pitanje o ulozi Marijana.

„Tačno je da nije imao mnogo prilika za igru, ali je danas bio važan igrač za nas. On je sebi postavio cilj i ja sam presrećan zbog toga. Nije mu bilo lako jer je Jović imao prednost u odnosu na njega, ali smo srećni jer je dao sve od sebe na terenu“, istakao je Zidan.

Ako je nešto potrebno napadaču onda je to poverenje trenera, a nijedan član ofanzivne linije Reala, osim Karima Benzeme, ne može da se pohvali takvim osećajem, zbog čega se Zidan često nalazi na meti kritika navijača Reala, ali i pojedinih medija.

„Zidan je lično tražio dovođenje Jovića i to je uvek bio hendikep za Marijana“, naveo je Manolo Romero za „A dijario“.

Francuski trener u ekipi ima brojne mlade ofanzivce, 19-godišnjake Vinisijusa i Rodriga, 22-godišnjeg Jovića i nešto starijeg, ali ne toliko afirmisanog 26-godišnjeg Marijana.

Svi oni vape za minutima, za osećajem terena, lopte, šanse. Vape i za promašajima, ne bi li naučili kako da do njih više ne dolazi, dok Zidan forsira igru sa jednim klasičnim napadačem.

To je uglavnom Benzema, bez sumnje najkvalitetniji ofanzivac u timu pa shodno tome, mladi moraju da čekaju, trpe kritike i rade na sebi, pa ko tu bude imao više nerava…