Foto: EPA/GUIDO KIRCHNER, EPA-EFE/JUANJO MARTIN, EPA-EFE/Ben Stansall

Ovaj vikend je prava poslastica za sve ljubitelje fudbala, fudbalske lige ulaze u završnicu, a igraće se mečevi koji direktno odlučuju šampiona.

Ove subote od 18.30 (Sport klub 1) ćemo gledati generalnu probu finala Lige šampiona (zakazano za 29. maj u Istanbulu) jer Mančester siti dočekuje Čelsi.

PROČITAJTE JOŠ

„Građani“ će pokušati da osvoje i drugi trofej ove sezone nakon Liga Kupa, a igraće protiv ekipe koja ih je savladala u polufinalu FA Kupa (1:0).

Očekuje nas pravi spektakl jer će Tomas Tuhel još jednom želeti da pokaže da zna da se nosi sa po mnogim najboljim trenerom današnjice Pepom Gvardiolom.

Meč ima i dodatnu težinu jer bi trijumfom „građani“ osvojili i titulu šampiona jer prvom pratiocu Junajtedu beže 13 bodova uz utakmicu više.

Ipak, fudbalski navijači će morati da menjaju kanale jer u istom terminu Bajern igra protiv Borusije iz Menhengladbaha za deveti uzastopni trofej Bundeslige.

Foto: Tanjug/Adam Davy, Pool via AP

Ukoliko Bavarci slave, a Lajpcig izgubi od Borusije iz Dortmunda (15.30) Hansi Flik će doći do druge titule sa Bajernom.

Ipak, čitav fudbalski spektakl počinje već od 16.15 (Sport klub 1) jer Barselona dočekuje Atletiko Madrid u meču koji bi mogao da odluči šampiona.

„Jorgandžije“ imaju samo dva boda više od direktnog konkurenta za titulu na samo četiri kola do kraja.

„Ako želimo da budemo šampioni, moramo da pobedimo sve do kraja. Nisam promenio način razmišljanja iz prethodnih nedelja i ubeđen sam da ćemo biti prvaci ukoliko budemo slavili na preostale četiri utakmice“, rekao je šef stručnog štaba Barse Ronald Kuman, koji će zbog suspenzije meč posmatrati sa tribina.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Upravo je meč ova dva tima i pred sedam godina rešio šampiona. Tada su se sastali u poslednjem kolu, a remijem (1:1) je Atletiko stigao do prve titule još od tima koji je 1996. godine predvodio Radomir Antić.

Da je postoji nešto magično u fudbalu svedoči i što će samo dan kasnije od 21 čas (Sport kluba 1) igrati Real Madrid i Sevilja.

To su preostali članovi kvarteta koji se u Španiji bori za Primeru. Real kao i Barselona zaostaje dva boda za Atletikom, dok Sevilja ima četiri poena manje od „kraljevića“.

Sve četiri ekipe su već osigurale plasman u Ligu šampiona, pa je jedina neizvesnost pitanje ko će stići do šampionske titule.

U nedelju od 20.45 meč sezone igraju Juventus i Milan. U Seriji A je Inter već obezbedio titulu, ali je borba za mesta koja vode u Ligu šampiona nikada neizvesnija.

Juventus, Milan i Atalanta imaju po 69 bodova, petoplasirani Napoli ima dva manje, dok je Lacio na 64.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

„Rosoneri“ su veći deo sezone proveli na vrhu lige, a onda je došlo do serije loših rezultata. U poslednjih pet kola imaju tri trijumfa i dva poraza, dok Juventus uz tri pobede ima po remi i poraz.

Kiks nekog od ova dva tima, mogla bi iskoristi Atlanta ukoliko u nedelju od 15 časova savlada Parmu.

I u Severnoj Americi se igra jedan od najzanimljivijih mečeva sezone jer će prvi „El trafiko“ u 2021. godini odigrati FK Los Anđeles i LA Galaksi.

Biće ovo direktan okršaj velikih meksičkih zvezda Karlosa Vele i Havijera Čičerita Ernandeza koji pišu istoriju MLS lige.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar