Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Strašan meč.

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Totenhema u odloženoj utakmici 7. kola Premijer lige rezultatom 4:2 nakon jednog od najvećih preokreta u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ...

Na stadionu u Mančesteru viđena su dva različita poluvremena – prvo koje je pripalo Totenhemu, dok je u drugom postojao samo tim Sitija.

Nakon ne preterano zanimljiva 43 minuta, u 44. odbrana Sitija je napravila grešku, a Dejan Kuluševski je iskoristio poklon i pogodio za 1:0.

To kao da je preseklo igrače Sitija, koji su samo dva minuta kasnije nakon jednog odbitka i lepog udarca Emersona Rojala gubili 2:0.

No, poluvreme je donelo priliku „građanima“ da se osveže i na teren izađu znatno koncentrisaniji, što se videlo u rasponu od 51. do 63. minuta.

Prvo je Hulijan Alvarez jedan odbitak sproveo u mrežu za 2:1, potom je u 53. minutu Erling Holan asistenciju Rijada Mareza pretvorio u 2:2, da bi Rodri deset minuta kasnije pronašao upravo Mareza, a Alžirac kompletirao preokret ekipe Pepa Gvardiole.

Upravo je Marez u četvrtom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:2.

Ovom pobedom Siti je prišao Arsenalu na pet bodova minusa, doduše uz utakmicu više, dok Totenhem očekuje gotovo nemoguća misija da prestigne Njukasl u borbi za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto „svrake“ imaju pet bodova više uz meč manje.

Premijer liga, 7. kolo

Mančester siti – Totenhem 4:2 (0:2)

(Alvarez 51, Haland 53, Marhez 63, 90 – Kuluševski 44, Rojal 45+2)

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar