Lučano Spaleti, Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Trener Napolija Lučano Spaleti otkrio je deo recepta zbog kog je njegov tim prvi na tabeli u Italiji.

Tim iz Napulja ima šest pobeda iz isto toliko mečeva, a uz to ima 16 postignutih golova i samo dva primljena. Na tri meča prošle nedelje Napoli je dao deset golova i tri puta je sačuvao mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gubili smo mi već ove sezone, izgubili smo od Beneventa u prijateljskoj utakmici i znamo kako to izgleda. Kada god nosimo dres Napolija, to je zvanični meč. Moramo da se popravimo u završnoj trećini terena, jer imamo običaj da dođemo do kaznenog prostora, a onda ne probijamo. Na tome moramo da poradimo i da svde posede pretvorimo u pokušaje udaraca na gol“, rekao je Spaleti za DAZN.

Dodao je i da je sedam timova u konkurenciji za Skudeto ove godine, a svestan je i da neće uvek biti ovakvih perioda.

„I ostali timovi će ubrzo počeeti da ubacuju u više brzine i nanizaće po šest pobeda. Neki su već pojačali formu“, kaže Spaleti.

Ističe i da su svi u svlačionici tu da doprinesu ekipi, kada god da se nađu na terenu.

„Svako ko ne oseća da je bitan ako ulazi u drugom poluvremenu, umesto da startuje meč, nije ni podoban da bude starter. To znači da je fokusiran na sebe, a ne na tim. Imamo pet izmena, oni koji uđu na deset minuta mogu da promene meč. To nije stav koji smeju da imaju, imamo mnogo utakmica i svi će nam biti potrebni“, rekao je Spaleti.

Trener Napolija jasno traži da svako mora da „pogine“ za dres, a ne da bude neraspoložen jer nije igrao.

Uvek sam bio loš igrač i loš trener, ali sam radio od jutra do mraka i tim pristupom sam osvajao trofeje, pobeđujem druge trenere i timove koji su skuplji. Zato, kad vidim nekoga ko ima talenta, a ne ulaže dovoljno truda, to me izluđuje“, zaključio je Spaleti.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar