Janko Langura, nekad golman, sada SNS bot i poslanik
Janko Langura Foto: Screenshot / Youtube

Dvadesetosmogodišnji momak iz Priboja Janko Langura je od posla golmana brzo prešao put do narodnog poslanika i još brže do "bota" vlasti.

Posle izbora 2022. ispao je iz skupštinskog saziva, a ostao je poznat po „biserima“ koji su neretko na društvenim mrežama služili za podsmeh.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je do ulaska u politiku bio golman i igrao je profesionalni fudbal, mada se prethodnih godina više trudio u nekoj novoj ulozi.

To je pokazao i ovih dana kada je branio Irenu Vujović, ministarku za zaštitu životne sredine, posle katastrofe i prevrtanja vagona sa amonijakom u Pirotu.

Iako se tek posle nekoliko dana pojavila tamo, Langura tvrdi da ona „svoje ministarstvo vodi na izvanredan način“. One koji na greške ukazuju, naziva „srbomrscima“.

Bivši čuvar mreže rođen je 1994. u Priboju, a poslednji profesionalni angažman je imao u julu 2019. godine u Metalcu.

Igrao je tokom karijere i za Rudar, Loznicu, Mačvu, Dinamo iz Vranja i Takovo.

Janko Langura i Irena Vujović Foto: Printscreen/YouTube/Ministarstvo zastite zovotne sredine

Međutim, dalje i više od toga nije mogao, pa se od odbrana gola, okrenuo odbrani vladajuće partije i njenih članova.

Langura je u karijeri odigrao tek četiri utakmice, tri za Dinamo i jednu za Loznicu, ako je verovati specijalizovanom portalu Transfermarket.

Javnosti je postao poznat pre tri godine kada se suočio sa Boškom Obradovićem iz Dveri, pred opštinskom zgradom u Gornjem Milanovcu.

Foto: Screenshot / Youtube

Režimski mediji su tada tvrdili da je „portir iz opštine Gornji Milanovac oterao Obradovića“, a Langura je pred liderom Dveri ponavljao ustaljene fraze iz SNS-a.

U godini kada su se na ulicama Beograda našli ljudi koji su protestovali zbog zatvaranja u jeku pandemije koronavirusa, Langura je protestante upoređivao sa fašistima koji na ulicama sprovode nasilje.

Loš golman tako se stavio u prvi red političkih aktivista koji sada pokušava da opravda delovanje i ophođenje ministarke koja se raspravljala sa novinarom u Pirotu, negirajući udeo sopstvene odgovornosti za ono što se desilo.

BONUS VIDEO: Luka Kebara i Janko Langura i njihovi najbolji momenti sa skupštinskih zasedanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare