Foto: FK Partizan

Ljubomir Fejsa prvo je i verovatno najveće pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku. Čak i da ostane jedino pojačanje, trener Aleksandar Stanojević ne bi imao ništa protiv - tim je formirao i stabilizovao tokom jesenje polusezone, brzo je pokriven i odlazak Aleksandra Šćekića u Zaglebje.

Po više osnova Stanojević može imati razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju Fejsa, jedini preduslov je da iskusnog vezistu zaobiđu povrede. Potpisao je jednoipogodišnji ugovor na aerodromu Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima u četvrtak, ekspresno je posle toga odleteo u Tursku kako bi se pridružio saigračima i što pre krenuo u brušenje forme za prolećnu polusezonu i napad na titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Od njega se očekuje da donese neprocenjivo iskustvo i stabilnost veznom redu, kao „osigurač“ iza Natha, Meniga, Rikarda i ostalih ofanzivaca, kako bi se titula vratila u vitrine kluba posle šampionske 2017. godine u eri Marka Nikolića.

Poznato je da su Stanojeviću disciplina i profil igrača van terena podjednako važni, pa u Fejsi može dobiti još jednu produženu ruku u svlačionici – radi se o dokazanom evropskom igraču koji je od 2011. do 2013. bio u Olimpijakosu, a zatim je celu jednu eru do 2020. proveo u Benfiki. Imao je epizodu u Alavesu na pozajmici, posle koje je otišao u Al Ahli kao slobodan igrač.
Tu su ga dočekali Vladan Milojević i ugovor od tri miliona evra za dve sezone, a bilo je i povreda koje su uticale na karijeru kako su godine odmicale, pa one mogu biti jedina opasnost za Fejsu u povratničkom mandatu u crno-belom taboru.

Pored svih kvaliteta koji su bili dovoljni za potpis, Fejsina biografija i riznica trofeja pokazuju da zna dobro kako se osvajaju titule. Naučio je u Partizanu sa kojim ima tri titule od 2009. do 2011. godine, osvojio je i dva Kupa u Humskoj, sa Olimpijakosom takođe ima tri titule i dva Kupa, sa Benfikom ima pet titula, dva Kupa, tri Liga Kupa i dva portugalska Superkupa. Ukupno ima 22 trofeja.

Jojić i Fejsa; Foto: FK Partizan

Svojevremeno je Fejsa došao u Partizan kao igrač Hajduka iz Kule za 1.200.000 evra, morao je da se nosi sa pritiskom velikih očekivanja i činjenice da je papreno plaćen. Čak su mu i navijači skandirali da „vrati novac od transfera“ u početku, posle toga je Fejsa pokazao da je čovek – trofej gde god je igrao. Imao je početni pritisak da nasledi Žuku koji je bio miljenik navijača i kompletniji igrač kada su u pitanju ofanzivne karakteristike.

Od Fejse se ne može očekivati veliki doprinos na polovini protivnika, ali će imati neprocenjiv značaj za saigrače kojima su golovi posao – čitanje igre i pokrivanje defanzive biće mu glavni zadatak u Partizanovoj misiji da se održi distanca u odnosu na Crvenu zvezdu, koja posle 21 kola iznosi pet bodova.

Neće imati previše vremena na raspolaganju za ulazak u formu – već 12. februara Partizan gostuje Radničkom iz Niša, 17. gostuje Sparti iz Praga, koja u Humsku dolazi 24. februara u Ligi konferencija, posle čega se odmah igra večiti derbi na gostovanju Crvenoj zvezdi, najverovatnije samo tri dana kasnije.

BONUS VIDEO Miloš Jojić za Nova.rs o Partizanu, formaciji, Evropi, Dortmundu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar